Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Fostă consilieră a Vioricăi Dăncilă, arestată preventiv împreună cu soţul, în dosarul privind finanţări nerambursabile obţinute de Volei Club Municipal Zalău

5
22 May 2020 21:57:26
Autor: News.ro
Daniela Coţa
Daniela Coţa

Fostul consilier de stat al Vioricăi Dăncilă Daniela Coţa şi soţul său au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Sălaj pentru obţinere ilegală de fonduri şi delapidare, ambele în formă continuată, în dosarul vizând Volei Club Municipal Zalău.

Cei doi ar fi obţinut pe nedrept peste 1,2 milioane de lei din bugetul local ca finanţări nerambursabile, prezentând documente false sau inexacte, şi şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1,9 milioane de lei.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.V.M. şi C.D.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) şi delapidare în formă continuată (228 de acte materiale).

"În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în calitate de reprezentanţi de drept şi de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al municipiului Zalău, cu titlul de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

În 21 mai, procurorii au dispus reţinerea celor doi, iar în 22 mai ei au fost prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă.

"Dispunerea măsurii preventive a reţinerii şi formularea propunerii de arestare preventivă a inculpaţilor s-a justificat atât prin gravitatea infracţiunilor, cât şi prin împrejurarea că după ridicarea primelor înscrisuri de la Volei Club Municipal Zalău inculpaţii au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întomicmirea de înscrisuri şi depunerea unor declaraţii rectificative 112 la ANAF prin care au încercat să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală", spun procurorii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevărului în cauză.

Gabriela-Daniela Coţa a fost consilier local şi viceprimar al Zalăului din partea PSD. Ulterior, ea a fost consilier de stat în Cancelaria fostului premier Viorica Dăncilă. Ea a fost arestată preventiv, împreună cu soţul său, Vasile Coţa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au început cercetări într-un dosar care vizează modul în care clubul de volei ACSVM Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului. Ancheta a fost deschisă iniţial in rem.

În baza unor mandate de percheziţie domiciliară, procurorii şi poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv ACS Volei Municipal Zalău şi la domiciliul şi locuinţa unor persoane fizice, locaţii în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.

În luna martie, atunci când Federaţia Română de Volei a decis încheierea sezonului 2019-2020, ACSVM Zalău ocupa locul 4, cu drept de participare în cupele europene, în funcţie de deciziile care urmează a fi anunţate de CEV privind viitoarea stagiune.

Mai mulţi jucători de la ACSVM Zalău au reclamat restanţe salariale şi înaintea închiderii sezonului.

Potrivit publicaţiei locale Sportul Sălăjean, fostul preşedinte al clubului, Vasile Coţa, ar fi administrat 140 de milioane lei în cei patru ani care sunt vizaţi de ancheta procurorilor privind cheltuirea fondurilor primite de la bugetul local.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

g i
22.05.2020, 22:25:52

ce naște din PSD fura de stinge ....acuma începe sa se vaiete si tuta asta ca este bolnava ca si contabila aia ajunsa manager de spital ...cand fura ca in codru nu au nici pe dracu'

+3 (3 voturi)
Sorin Constantin
23.05.2020, 16:30:53

@ g i ..., toți sînt la fel, atît că PSD a fost mai mult timp la putere și asta i-a zăpăcit pe toți.Au furat fără ,,perdea". Din alt punct de vedere vedem de ce intră unii în politică, să aibă de unde fura, că uneori hoții mai fac și foamea.

dorel sorel
23.05.2020, 18:26:19

Ce sa naste din Dancila tot fura pana crapa..! Ca asa e PSDul , partid de hoti si smenari...!

+1 (1 vot)
ivanhoe zoom
23.05.2020, 01:42:06

Tot Zalaul stie de metehnele fam.Cota. Aceasta fam.fiind in psd a desfiintat toate chioscurile stradale ca /cica nu corespundeau si desigur cele ok(vreo 20 buc) erau ale acestei familii. Mai e aspectul si cu neplata biletelor la transportul local(vreo 2 miliarde lei vechi din urma cu aprox 9 ani).

Gabriel Gabriel
23.05.2020, 07:13:55

Ce sa te astepti de la leprele psd? tot ce au facut in tara asta a fost sa fure, nu sa ia decizii pentru oamenii calici care au pus botul la minciuni si i-au ales. Ciuma rosie nu se abate de la programul de guvernare: furaciune, analfabetism, aroganta, distrugere.