Fostă prostituată româncă, cu mai multe condamnări pentru proxenetism şi trafic de persoane, reţinută în Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enderle Ildiko are patru condamnări la activ, pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane
Enderle Ildiko are patru condamnări la activ, pentru proxenetism, trafic de minori şi trafic de persoane

Enderle Ildiko, o fostă prostituată româncă, condamnată între timp pentru mai multe infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane a fost reţinută în Manchester. Femeia era urmărită internaţional din 2014.

„Astăzi, 11 decembrie, în urma cooperării între Poliţia Română şi autorităţile judiciare din Marea Britanie, a fost depistată, pe raza oraşului Manchester, o femeie de 43 de ani. Femeia făcea parte din categoria Most Wanted”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Femeia era urmărită internaţional din 2014, împotriva ei fiind emise 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către Tribunalul Covasna (5 ani), Tribunalul Harghita (5 ani), Judecătoria Miercurea – Ciuc (2 ani şi 6 luni) şi Tribunalul Mureş (6 ani) pentru trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni.

„În perioada 2003 – 2011, împreună cu 8 complici, aceasta a recrutat tinere (unele minore) şi, sub promisiunea asigurării unui loc de muncă, cazare şi masă în Germania, le-au transportat în Republica Cehă unde au fost obligate să se prostitueze”, arată autorităţile.

Pe numele ei sunt emise nu mai puţin de 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea:

- Tribunalul Mureş – dosarul 2433/102/2013 – 6 ani pentru trafic de persoane în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat

- Judecătoria Miercurea Ciuc – dosarul 2690/258/2013 – 2 ani şi 6 luni pentru proxenetism

- Tribunalul Harghita – dosarul 2545/96/2009 – 5 ani închisoare

- Tribunalul Covasna – dosarul 653/119/2012 – 5 ani închisoare pentru trafic de persoane şi trafic de minori

Ea şi-ar fi început activitatea ca prostituată, în anii 93/94 în comunele Leiceni/Păuleni, după care ar fi plecat în Germania pentru a practica prostituţia.

Din data de 18.10.2019 figura şi pe site-ul EUROPOL (www.eumostwanted.eu), în contextul desfăşurării campaniei de mediatizare a persoanelor urmărite ”Crime has no gender”, campanie derulată de EUROPOL în colaborare cu ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor), prin care fiecare stat membru ENFAST a postat o femeie urmărită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite