Fosta şefă DIICOT Giorgiana Hosu va lucra la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgiana Hosu / FOTO Mediafax Foto / Alexandru Hojda
Giorgiana Hosu / FOTO Mediafax Foto / Alexandru Hojda

Fosta şefă DIICOT Giorgiana Hosu, care a demisionat săptămâna trecută din funcţie după ce soţul ei a fost condamnat la închisoare cu suspendare, va lucra la Parchetul General.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât continuarea activităţii doamnei procuror HOSU ELENA - GEORGIANA în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 26.09.2020, ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, începând cu data de 25.09.2020”, a decis Secţia pentru procurori a CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare a Giorgianei Hosu din funcţia de şef al DIICOT, în urma demisiei acesteia ca reacţie la faptul că soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig.

Ce posturi ar fi vacante

Procurorul General Gabriela Scutea este cea care va decide în cadrul cărei secţii va lucra Hosu, primele variante fiind fie la Serviciul de Urmărire Penală, fie la cel de Îndrumare şi Control, conform informaţiilor G4Media.ro.

Giorgiana Hosu a fost numită la şefia DIICOT în luna februarie 2020, când conducea în calitate de interimar instituţia. La propunerea ministrului Justitiţiei, Cătălin Predoiu, preşedintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Hosu fără să ţină cont de avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Hosu a mai lucrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2016, la Serviciul de Îndrumare şi Control.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite