Dan Condrea a fost denunţat de fosta soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura, FOTO Captură Antena 3
Fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura, FOTO Captură Antena 3

Laura Georgescu, fosta soţie a patronului Hexi Pharma, a recunoscut în faţa jurnaliştilor că este persoana care l-a denunţat că producea dezinfectanti diluaţi. Femeia mai susţine că Dan Condrea era filat de CIA pentru că ar fi fost ofiţer acoperit însă specialiştii în serviciile de informaţii demontează teoriile.

Procurorii Parchetului General continuă ancheta în dosarul în care este investigată moartea omului de afaceri Dan Condrea, dar şi activitatea firmei Hexi Pharma pe care acesta a condus-o. Astfel, poliţişti din IGP au descins joi la sediul firmei Hexi Pharma, implicată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitale. De aici anchetatorii au ridicat mai multe documente şi unităţi de stocare informatice. Cu această ocazie Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, a dat şi primele declaraţii de la izbucnirea scandalului.
 
 „Vreau să menţionez următoarele: în toată existenţa mea de la Hexi Pharma, de 16 ani, nu am dat mită, şpagă sau cum vreţi să o numiţi dumneavoastră, niciunui medic, deci în calitate de reprezentant Hexi Pharma, medic sau ce vreţi dumneavoastră”, a declarat directorul. Reacţia acesteia vine ca urmare a unor noi dezvăluiri făcute ieri de jurnalistul Cătălin Tolontan. Potrivit acestuia, un medic microbiolog i-a mărturisit că managerii de spital iau 30% din contracte şi o parte din bani îi dau partidelor care îi numesc şi-i menţin în funcţie.

„Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se ştia că produsele lor sunt slabe. Şi atunci, ei plusau la bani, faţă de alţii”, susţine medicul microbiolog, sub protecţia anonimatului. În acest sens, doctorul a relatat şi o discuţie pe care ar fi avut-o cu Flori Dinu, directorul Hexi Pharma care venise la el să-l mituiască.  

„Situaţia, din punctul meu de vedere, este inventată, o calomie, deci nu am făcut niciodată, în ultimii 16 ani, această tentativă sau nu ştiu, cum o numiţi dumneavoastră. O rog să meargă la parchet, să facă acest denunţ, chiar aşa ar trebui să facă, chiar o rog să meargă la parchet, să facă acest demers şi să dea lux de amănunte despre cum s-a întâmplat. Pentru că chiar vreau să se afle adevărul, pentru că eu nu am dat niciodată aşa ceva” a reacţionat joi Flori Dinu, directorul Hexi Pharma.

Soţia lui Condrea:„Era filat. A fost ofiţer SIE”

Tot joi, la Tribunalul Bucureşti au avut loc audieri într-un proces în care fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, l-a deschis pentru custodia copilului pe care îl are cu Dan Condrea şi care, în urma divorţului, se afla în grija tatălui . Imediat ce a ieşit din sala de judecată aceasta le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la tribunal că fostul patron de la Hexi Pharma a fost „cu siguranţă agent SIE" şi că acesta era filat în permanenţă. „Cu siguranţă a fost ofiţer SIE. A fost filat în permanenţă de agenţi SIE şi CIA", a arătat Laura Georgescu.

Ea a adăugat că, pe 14 septembrie 2015, a făcut, la Judecătoria sectorului 1, un denunţ penal în legătură cu dezinfectanţii diluaţi, după care i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document scanat. Femeia spune că ştia de câţiva ani că firma Hexi Pharma nu respecta reţeta originală a dezinfectanţilor vânduţi în spitale.

„Am simţit că ceva nu e în regulă şi am zis că de ce să nu declar absolut tot ce îmi aduc aminte, tot ce ştiu, dacă tot pun o acţiune pe rol. De ce să tăinuesc informaţii, că poate un procuror, poate un judecător altfel vede probele. Aia că nu e concentraţia am aflat-o din calculatorul de acasă unde intrasem într-o fişă de producţie” , a declarat fosta soţie a lui Dan Condrea care nu crede că acesta s-a sinucis:„Sigur nu. Ipoteza asta este halucinantă că nu mai suporta presiunea".

Ea a mai dezvăluit că Dan Condrea era vitezoman, iar dacă nu divorţa de ea atunci ar fi trăit acum. Laura Georgescu mai susţine că are documente despre afacerile lui Dan Condrea, despre liste cu "atenţii" oferite unor oameni din partide, parlamentari, medici, dovezi pe care este dispusă să le pună la dispoziţia anchetatorilor.

Calimente: „Nu a fost ofiţer al Serviciului”

Câteva ore mai târziu au venit şi reacţiile la declaraţiile surprinzătoare ale fostei soţii a lui Condrea. Preşedintele Comisiei de control asupra SIE, a infirmat că Dan Condrea ar fi fost agent al acestui serviciu. Mihăiţă Calimente susţine că a verificat acest lucru cu actualul şef al spionilor, Mihai Răzvan Ungureanu.

„În mod sigur, domnia sa nu a fost ofiţer al Serviciului, ofiţerii Serviciului de Informaţii Externe nu îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României. Cei de la Serviciu, domnul Ungureanu, ne-au spus că nu există niciun fel de conflict între SIE şi SRI sau alte instituţii ale statului”, a explicat  Mihăiţă Calimente.

„S-ar putea să fie ceva care să oblige serviciile la o tăcere”

„Orice este posibil, mai ales în situaţia de la noi. Categoric, Dan Condrea a avut nişte relaţii cu nişte personaje, fiind în poziţia în care a fost: un om cu bani, un om cu afaceri şi în afara ţării. S-a învârtit într-un anturaj. Că acel anturaj este al serviciilor, asta urmează să fie stabilit. Noi nu facem altceva decât să procesăm nişte declaraţii primite din varii surse, oricum interesate. Fie că e vorba de o fiinţă care s-a simţit toată viaţa părăsită sau care s-a simţit nedreptăţită. E greu să stabileşti cât este real şi cât nu dintr-o astfel de declaraţie a unei fiinţe interesate. În tot ce spune, se simte că a fost afectată”, a declarat şi Ioan Talpeş, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe pentru „Adevărul”.
 
„Eu cred că noi suntem într-o paranoia pe care noi o continuăm iar faptul că toată lumea vorbeşte despre cazul acesta certifică pe deplin această stare”, a completat Talpeş. Potrivit fostului şef SIE, CIA-ul nu acţionează în România decât prin colaborare cu serviciile române. „Există o înţelegere foarte clară iar din punctul acesta de vedere ar fi un caz absolut specific de colaborare. Dar cum să o ameninţe cineva de la CIA care să îşi prezinte identitatea pe această doamnă? Aşa ceva nu se face”, a subliniat fostul director.

„Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă afectează însăşi starea de percepere a condiţiei noastre ca indivizi, ca popor. Şi toate astea sunt sub coordonarea celor care ar trebui să ne protejeze. Vă puteţi imagina ceva mai bine conturat? Ceva mai bine programat? Cred că dacă noi am fi într-o lume absolut normală sau cât de cât normală, ar trebui să spunem că sunt instituţii care la ora actuală asta urmăresc sau vor să rezolve această chestiune. Bine, se pune problema dacă aceste instituţii chiar vor să ascundă totul. Atunci înseamnă că ar trebui să demisionăm cu toţii de la condiţia de cetăţean român. Eu vă garantez că instituţiile nu vor să ascundă sau nu vor să bage sub oblog această chestiune. S-ar putea, şi nici asta eu nu exclud, să fie ceva în acest caz care să oblige serviciile la o tăcere. Serviciile nu sunt puse să informeze media şi pe cetăţenii ţării, ele sunt puse să protejeze. Protecţia se face şi prin tăcere, iar asta se înţelege în toate ţările serioase”, a afirmat Talpeş.

Scandalul Hexi Pharma 

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit în urmă cu o lună, după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat în Gazeta Sporturilor o investigaţie, în care arată că soluţia dezinfectantă produsă de Hexi Pharma în spitale are o concentraţie mult scăzută faţă de ce este menţionat pe etichete. 

La momentul respectiv, jumătate din spitalele ţării aveau contracte încheiate cu compania Hexi Pharma, iar fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu a recunoscut, într-o conferinţă de presă, că produsele biocide din spitale nu sunt verificate în laborator. 

Ulterior, Inspecţia Sanitară de Stat a efectuat teste de sanitaţie în peste 200 de spitale, dar pentru că rezultatele au fost contestate de manageri de spitale şi manageri, care au declarat că intră cu teamă în sălile de operaţie, s-au dispus controale din biocide, testări fiind făcute la ICEHIM, unde există singurul laborator care poate determina concentraţia de substanţă activă dintr-un produs. 

Rezultatele, anunţate de Ministerul Sănătăţii, au arătat că produsele aveau o concentraţie de zece ori mai mică. Aşa au ajuns procurorii Parchetului General să deschidă un dosar penal în acest caz. După mai multe runde de audieri şi după ce solicitarea firmei de intrare în insolvenţă a fost respinsă de judecătoria Sectorului 5, Dan Condrea a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa. Maşina a fost făcută zob, bărbatul fiind recunoscut de concubina sa după semnele distinctive. 

Citeşte şi:

Ce spun martorii accidentului lui Dan Condrea. Patronul HexiPharma, înmormântat cu discreţie

Moartea patronului HexiPharma: indicii în favoarea teoriei sinuciderii. Tocmai îşi modificase testamentul

Reacţia SRI, după declaraţiile lui Sebastian Ghiţă: Dan Condrea nu era filat

Teoriile conspiraţioniste din jurul morţii patronului HexiPharma. Certitudini şi speculaţii

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de circulaţie. Soţia afaceristului l-a recunoscut după haine

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite