Foşti manageri ai spitalelor „Marie Curie” şi Bicaz, declaraţi incompatibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Capitală, Gabriel Cătălin Smărăndache, a fost declarat incompatibil. De asemenea, şi Ion Uleia, fostul manager al Spitalului Orăşenesc Bicaz din judeţul Neamţ, a fost găsit în incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Gabriel Cătălin Smărăndache s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 octombrie 2009 (data numirii în funcţia de manager interimar) — 2 octombrie 2013 (data rezilierii contractului de management), întrucât a exercitat simultan funcţiile de manager interimar/manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti, medic specialist în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti, respectiv şef compartiment (medic specialist, medic primar) în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti.

Smărăndache a declarat, citat de Mediafax, că nu i-a fost comunicată oficial decizia ANI în ceea ce-l priveşte, pe care o consideră oricum nefondată, precizând că o va contesta în instanţă.

„Nu am primit oficial decizia, am aflat din presă. Este o decizie pe care, după ce o primesc, o voi contesta în justiţie, întrucât o consider nefondată. Este interesant că această decizie vine în momentul în care Ministerul Sănătăţii se chinuie să nu pună în aplicare o hotărâre judecătorească executorie, prin care urma să reiau funcţia de manager al spitalului", a spus Smărăndache.

De asemenea, Ion Uleia s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de manager al Spitalului Orăşenesc Bicaz (22 decembrie 2010 — 20 decembrie 2013), ar fi deţinut simultan şi funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Bicaz (mandatele 2008 — 2012 şi 2012 — 2016).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite