Foşti şefi şi funcţionari din Primăria Capitalei, judecaţi pentru restituirea ilegală a unui imobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţi şi foşi angajaţi din Primăria Capitalei, acuzaţi de DNA FOTO Adevărul
Angajaţi şi foşi angajaţi din Primăria Capitalei, acuzaţi de DNA FOTO Adevărul

Andrei Creci, fost şef de serviciu din Primăria Capitalei, în prezent avocat, şase foşti funcţionari şi o altă persoană au fost deferiţi justiţiei de procurorii DNA, care îi acuză de retrocedarea nelegală a unui imobil, prejudiciul adus statului în acest caz fiind de peste trei milioane de euro.

Potrivit Mediafax, procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe George Andrei Creci, la data faptelor şef serviciu în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în prezent avocat în cadrul Baroului Bucureşti.

Creci este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de acesta vor fi judecaţi în acest dosar, în stare de libertate, Cecilia Manolescu, Luminiţa Haida Florica Mihuţu, Ana Sandu, Mihaela Victoria Diacon, Marcela Diana Mitroi şi Bogdan Şoşoacă, la data faptelor funcţionari în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, toţi acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, precum şi Gheorghe Constantinescu, acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

În rechizitoriul transmis instanţei, procurorii arată că în perioada noiembrie 2004 - aprilie 2005, Creci, Manolescu, Mihuţu, Sandu, Diacon, Mitroi şi Şoşoacă, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi membri în comisia de aplicare a Legii nr. 10/2001, determinaţi de Constantinescu, ca urmare a îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, au propus restituirea în natură a unui teren în suprafaţă de 15.209,87 de metri pătraţi şi măsuri reparatorii în echivalent pentru suprafaţa de 19.790,13 de metri pătraţi, ce reprezintă diferenţa până la 3,5 hectare.

Acest lucru, notează anchetatorii, s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale incidente în materia restituirilor imobilelor preluate abuziv de către stat în perioada 1945-1989, fără a ţine seama că actele de notificare, depuse de Gheorghe Constantinescu, nu cuprind motivele de fapt pe care se întemeiază cererile de restituire în natură, indicarea datelor despre imobil, momentul deposedării abuzive a proprietarului, modul de preluare a imobilului, actul normativ în baza căruia s-a dispus preluarea imobilului de către stat, titularul dreptului de proprietate asupra imobilului la momentul deposedării abuzive.

Această propunere a constituit fundamentul restituirii în natură a terenului respectiv aflat în Bucureşti, sector 1, din domeniul privat al Capitalei în proprietatea a patru persoane (ale căror drepturi fuseseră cesionate către inculpatul Constantinescu Gheorghe), fapt ce a condus la prejudicierea Municipiului Bucureşti cu 3.303.301 de euro.

În acest dosar, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Andrei George Creci, Cecilia Manolescu, Ana Sandu, Mihaela Victoria Diacon, Marcela Diana Mitroi, Bogdan Şoşoacă şi Gheorghe Constantinescu, până la concurenţa sumei de 3.303.301 de euro.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi preventive dispuse în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite