Fostul angajat al Guvernului Marcel Păvăleanu a fost reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fost angajat al Secretariatului General al Guvernului, reţinut pentru evaziune fiscală
Un fost angajat al Secretariatului General al Guvernului, reţinut pentru evaziune fiscală

Fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi alte cinci persoane au fost reţinuţi ieri pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la aproape 150 de milioane de lei. Cercetările sunt efectuate de procurorii parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Ploieşti.

„Există indicii că inculpaţii, în perioada 2012 – 2013, prin intermediul unui lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi municipiului Bucureşti, din care o parte aveau comportament tip „fantomă”, au simulat operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii, ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale, pentru ca ulterior sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală să fie retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale”, explică anchetatorii.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate vineri instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

Păvăleanu a activat în structura Guvernului până în luna mai a acestui an.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Păvăleanu era în iunie 2013 membru în Consiliul de Administraţie al SC Ploieşti Industrial Parc SA, unde acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova.

Mai mult, Păvăleanu l-ar fi împrumutat cu 50.000 euro pe Răzvan Alexe, un interlop din Prahova cunoscut ca prieten al parlamentarului PSD Vlad Cosma (fiul şefului Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma)

Premierul Victor Ponta a declarat că, în urma unei discuţii cu şeful Secretariatului General al Guvernului, a aflat că Păvăleanu nu mai lucrează la SGG „de ceva timp”.

Potrivit presei, Marcel Păvăleanu a mai fost cercetat penal, într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Ploieşti. Acesta, potrivit anchetatorilor, ar fi prejudiciat statul român, în 2004, cu suma de 5.840 de lei după ce a achiziţionat produse petroliere pe care ulterior le-a vândut fără a înregistra tranzacţiile în documentele contabile ale societăţii pe care o administra.

Maricel Păvăleanu - declaraţia de avere din iunie 2013

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite