Fostul deputat Alin Trăşculescu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă de la 7 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Trăşculescu fusese condamnat iniţial de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia formulată de Alin Trăşculescu după sentinţa din 20 martie 2015 a Tribunalului Bucureşti, prin care a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare.

Instanţa de apel i-a redus fostului deputat Alin Trăşculescu pedeapsa de la şapte ani la trei ani de închisoare cu executare.

Trăşculescu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, şase luni de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private, trei ani de închisoare pentru instigare la spălare de bani. Instanţa a contopit cele trei pedepse, Trăşculescu urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare.

Instanţa a mai dispus achitarea lui Trăşculescu pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au mai dispus confiscarea specială a sumei de 100.000 de lei de la Alin Trăşculescu şi au menţinut sechestrul asigurător pe bunuri şi sume de bani, pentru a putea fi recuperat prejudiciul.

Instanţa i-a mai condamnat pe Marian Varvariche şi Adrian Cristian Ene la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru un termen de încercare de cinci ani, iar Dorian Geolfan a fost achitat.

În 20 martie 2015, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe fostul deputat Alin Trăşculescu la şapte de ani de închisoare cu executare, pe Marian Varvariche şi Adrian Cristian Ene la câte cinci ani de închisoare şi pe Dorian Geolfan la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care vineri a dat decizia definitivă în acest dosar.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în acest dosar, şi pe omul de afaceri Marian Calotă, dar acesta a fost judecat separate şi a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Anchetatorii au scris, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trăşculescu şi Calotă au urmărit să obţină diverse sume de bani prin traficarea influenţei, fiind sprijiniţi de Marian Varvariche, Adrian Ene şi Dorian Geolfan.

Trăşculescu, deputat şi preşedinte al PDL Vrancea la data faptelor, a fost denunţat de Mircea Vintilescu, reprezentantul unei firme, de la care parlamentarul ceruse 150.000 de euro, apoi 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calotă, în trei tranşe, 374.000 de lei. Trăşculescu lăsa să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor unor autorităţi locale, la care poate interveni pentru realizarea unor obiective de investiţii.

Banii ajungea la Trăşculescu prin intermediul lui Calotă, care în 10 noiembrie 2012 a fost prins în flagrant, după ce a primit de la denunţător 50.000 de lei.

Alin Trăşculescu a demisionat în 20 noiembrie 2012 din Camera Deputaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite