Fostul deputat Ciprian Florin Luca (PSD) a fost declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Ciprian Florin Luca (PSD) a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). În timpul mandatului de deputat, acesta ar fi fost şi administratorul unei societăţi comerciale.

Potrivit ANI, Ciprian Florin Luca s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2008  – 20 decembrie 2012,  întrucât ar fi fost, simultan, atât deputat, cât şi administrator al S.C. MIBAK S.R.L. 

Luca a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris).

Agenţia Naţională de Integritate a menţionat, într-un comunicat emis miercuri, că fostul deputat nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana [...] faţă de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite