Fostul deputat Luminiţa Iordache a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminiţa Iordache, fost deputat în Parlamentul României, a fost trimisă în judecată fiind acuzată de conflict de interese după ce şi-ar fi angajat fiica în cadrul biroului său parlamentar.

Potrivit procurorilor Parchetului General, Lumiţa Iordache, în calitate de deputat în Parlamentul României, ar fi propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi ar fi avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată (din februarie 2009 până la sfârşitul mandatului). 

În baza acelui contract, fiica fostului deputat ar fi obţinut în mod direct un folos material în cuantum total de 18.763 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Instanţei Supreme.

Iordache, în atenţia ANI

În noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a precizat că Luminiţa Iordache a fost în conflict de interese întrucât, în calitate de deputat în mandatul 2008 - 2012, a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată în perioada 17 februarie 2009 - 1 martie 2011 în funcţia de referent în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24, Iaşi, Colegiul uninominal nr. 1.

Luminiţa Iordache, deputat în mandatul 2008-2012, a fost în PSD până în aprilie 2010, ulterior trecând la UNPR.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Consilieră în cancelaria lui Victor Ponta, pasibilă de închisoare pentru că şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar

Agenţia Naţională de Integritate a decretat că Luminiţa Iordache, fost deputat PSD de Iaşi în mandatul 2008-201 şi actual consilier la cancelaria primului-ministru, s-a aflat în conflict de interese în perioada exercitării mandatului parlamentar din cauza faptului că şi-a angajat fiica la cabinet. Alţi trei parlamentari se află în aceeaşi situaţie.

Deputaţii Mircovici, Merka, Grosaru şi fostul deputat Iordache, acuzaţi de inspectorii ANI de conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului General să îi cerceteze pe deputaţii Niculae Mircovici, Adrian Merka, Mircea Grosaru şi pe fostul deputat Luminiţa Iordache pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-ar fi angajat membri ai familiilor la birourile lor parlamentare, în mandatul 2008-2012.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite