Fostul deputat Sorin Pandele, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul depupat PDL Sorin Andi Pandele a fost condamnat marţi de Curtea Supremă la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale în dosarul în care a fost acuzat că a primit mită 190.000 de lei.

Alături de Pandele au mai fost condamnaţi primarul comunei Bradu, judeţul Argeş, Costel Zamfir, la cinci ani de închisoare pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, dar şi Cornelia Elena Păun, tot la cinci ani de închisoare cu executare pentru dare de mită şi complicitate la fals intelectual şi uz de fals.

Decizia Instanţei Supreme este definitivă.

Procurorii au reţinut în rechizitoriul trimis instanţei că la data de 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Sorin Pandele a primit de la Cornelia Păun suma de 190.000 de lei  pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş în sensul emiterii, în mod nelegal, a unui titlu de proprietate. 

"Astfel, în cursul lunii ianuarie 2006, Sorin Andi Pandele, în calitate de director al OCPI şi de membru al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Argeş, a dispus în mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Păun pentru un teren intravilan în suprafaţă de 1,1953 ha (menţionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, în realitate amplasat în municipiul Piteşti), semnând acest titlu, deşi avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu formulase cerere în nume propriu şi nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafeţei de teren respective", se arată în rechizitoriu.

Procurorii anticorupţie au mai constatat că la realizarea acestui scop a contribuit şi Costel Zamfir care, în calitate de primar al comunei Bradu, şi de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar, a falsificat mai multe documente care au stat la baza emiterii titlului de proprietate şi la efectuarea corecturilor menţionate mai sus. 

De asemenea, Păun a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru a da o aparenţă de legalitate emiterii, în mod fraudulos, a acestui titlu. În plus, inculpata a folosit această cerere la Judecătoria Piteşti, într-un proces civil în care proprietarii de drept ceruseră constatarea nulităţii titlului de proprietate, cât şi cu ocazia efectuării cercetărilor în prezenta cauză penală. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite