Fostul ministru Corneliu Dobriţoiu şi-ar putea afla săptămâna viitoare sentinţa în dosarul „Case pentru generali”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Dobriţoiu ar putea fi condamnat în dosarul „Case pentru generali” FOTO Adevărul
Corneliu Dobriţoiu ar putea fi condamnat în dosarul „Case pentru generali” FOTO Adevărul

Magistraţii au decis, luni, să amâne decizia din dosarul „Case pentru generali” pentru 18 martie. În acest caz a fost judecat şi senatorul liberal Corneliu Dobriţoiu.

Instanţa Curţii Supreme a stabili să amâne pentru 18 martie pronunţarea în dosarul „Case pentru generali”. 

Ultimul termen al procesului a fost pe data de 23 februarie, când magistraţii au rămas în pronunţare. Anunţarea sentinţei este programată pentru 9 martie.

Procurorii DNA au cerut şapte ani de închisoare pentru Corneliu Dobriţoiu, care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave. În plus, acuzarea a cerut şi degradarea militară a fostului ministru, care este general-maior în rezervă, precum şi a altor 10 inculpaţi în dosar.

La 4 septembrie 2013, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi mai mulţi generali au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în legătură cu achiziţionarea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

În dosar au fost deferite justiţiei 11 persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN.

Faptele incriminate s-ar fi produs în perioada 1999- 2005, bugetul fiind prejudiciat cu peste 1,2 milioane lei.

În 16 aprilie 2014, DNA informa că procurorii au început urmărirea penală faţă de Corneliu Dobriţoiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite