Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce şi-ar fi angajat fictiv o consilieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, este urmărit penal de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri în legătură cu angajarea fictivă a unei consiliere pe vremea când îşi exercita mandatul.

Potrivit unui comunicat al DNA, Florian Bodog ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

„Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, suspectul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu ar fi luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, se arată în comunicatul DNA.

În acelaşi context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecinţe juridice, arată procurorii.

Senatorii n-au mai făcut scut în jurul lui Bodog

La data de 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similară a DNA de încuviinţare de începere a urmăririi penale a aceluiaşi demnitar.

Ulterior, au rezultat date şi indicii rezonabile privind săvârşirea, de către fostul ministru, şi a altor infracţiuni, respectiv trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a unui alt act material care intră în conţinutul constitutiv al infracţiunii de abuz în serviciu.

De data aceasta, senatorii au aprobat, pe data de 21 aprilie, solicitarea DNA privind ridicarea imunităţii în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Majoritatea formaţiunilor au anunţat că vor vota pentru ca Bodog să poate fi pus la dispoziţia Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite