Fostul senator PSD Cătălin Croitoru, condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare după ce şi-a angajat fiul şi nora în cabinetul parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Croitoru
Cătălin Croitoru

Fostul senator Cătălin Croitoru (PSD) a fost condamnat astăzi la trei luni cu suspendare pentru conflict de interese. Pentru o altă infracţiune, tot de conflict de interese, procesul a încetat deoarece faptele s-au prescris. Sentinţa a fost dată de Curtea Supremă şi poate fi contestată cu apel la Completul de 5 judecători.

„Condamnă pe inculpatul Croitoru Cătălin la o pedeapsă 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (fapta din aprilie 2011)”, se arată în minuta Curţii Supreme. În cazul alti infracţiuni de conflict de interese (fapta din ianuarie 2009), magistraţii au decis încetarea procesului penal, după ce a intervenit teremenul de prescripţie. Sentinţa este cu apel.

ANI a sesizat Parchetul General în octombrie 2015, în cazul lui Cătălin Croitoru: Fost deputat şi fost senator acesta a fost acuzat că în perioada exercitării mandatului de deputat a încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier juridic şi nora în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 55.038 de lei, iar nora sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 37.399 de lei.

De la sindicate, în Parlament

Fost lider sindical, Croitorul a fost ales, pentru prima dată, în Parlament, în 2008 pe listele PDL. În 2009, a fost nominalizat în funcţia de ministru al educaţiei în al doilea guvern Boc, dar aceasta nu s-a concretizat. Croitoru a declinat oferta dupa doua zile de la nominalizare.

În aprilie 2012, Şi-a dat demisia din PDL Şi s-a înscris în PSD. La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, a fost ales senator pe listele Uniunii Social-Liberale (USL), din partea PSD. În 2016, el a fost reales senator pe listele PSD.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite