Murgeanu, la DNA: Am fost chemat ca martor în legătură cu întâlnirea pe care am avut-o cu Dragnea în 2011 într-o benzinărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Murgeanu s-a prezentat la DNA FOTO Inquam Photos
Răzvan Murgeanu s-a prezentat la DNA FOTO Inquam Photos

Răzvan Murgeanu s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori. Avocatul său a declarat că nu cunoaşte motivul pentru care Murgeanu a fost citat.

UPDATE Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvolatării  a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că discuţia sa cu Liviu Dragnea pe tema Tel Drum la momentul la care ministerul a primit o înştiinţare din partea auditorilor DG Regio a fost una „informală, care a durat exact cinci minute", actualul lider PSD fiind interesat „ce se poate întâmpla şi care pot fi consecinţele".

„El a întrebat care e situaţia. Îmi aduc aminte, erau două chestiuni foarte clare. Una era legată de o posibilă apartenenţă a firmei ca şi cum ar fi a lui, mă rog, lucru care nu aveai cum să-l dovedeşti, şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu-mi aduc aminte acum exact, dar era ceva restrictiv" a spus Murgeanu.

Întrebat dacă e vorba despre utilajul la care fac referire procurorii, el a răspuns: „Probabil că ăla". Răzvan Murgeanu a adăugat că Liviu Dragnea a stabilit întâlnirea şi a precizat că s-au întâlnit în benzinărie în anul 2011 pentru că venea de la ţară.

Murgeanu a mai spus că auditul în urma căruia a primit reclamaţii ministerul nu era făcut numai pentru judeţul Teleorman, ci pentru patru sau cinci judeţe.

„În cazul Teleorman erau suspiciuni, cea mai importantă pentru care ar fi fost o mare problemă, pentru că însemna sută la sută corectie, acea suspiciune se referea că acea firmă Tel Drum ar putea să aparţină lui Liviu Dragnea. Asta era tot", a subliniat Răzvan Murgeanu.

El a explicat cum s-au aplicat corecţiile financiare, respectiv că s-a aplicat în cazul Tel Drum o corecţie financiară în baza unei condiţii „care putea fi considerată cu dedicaţie".

„Şi pe aceea i s-a dat 25% pentru că pe cea ca e firma lui Dragnea, nu aveai cum să dovedeşti chestiunea asta" a spus Murgeanu.

El a precizat ca l-a întrebat pe Liviu Dragnea la acel moment dacă Tel Drum e firma lui şi acesta a negat.

„A fost o întâlnire informală. Era cumva nelămurit de ce se întâmplă. Primisem o înştiinţare, nu de la OLAF, aşa cum s-a spus, ci de la DG Regio, în care erau suspiciuni că ar fi fost nişte nereguli. El ştia, doar m-a întrebat dacă ştiu ceva în plus. S-au dat nişte corecţii, dacă îmi aduc bine aminte", a declarat Murgeanu la sosirea la DNA.

Murgeanu a fost condamnat în 15 noiembrie de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi la muncă în folosul comunităţii, în dosarul în care este acuzat că a primit pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului. El a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite