FOTO Cum arată cadoul oferit de Traian Băsescu Papei Benedict al XVI-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu s-a întâlnit ieri cu Papa Benedict. FOTO AFP
Preşedintele Băsescu s-a întâlnit ieri cu Papa Benedict. FOTO AFP

În cadrul vizitei oficiale făcute vineri la Vatican, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit suveranului pontif un tetraevangheliar, care cuprinde cele patru evanghelii. Sfântul Părinte a fost impresionat de dimensiunea cărţii, afirmând atunci când a văzut-o că darul pe care l-a pregătit preşedintelui este "mai mic".

Traian Băsescu i-a oferit Papei un tetraevangheliar realizat după normele Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, preşedintele i-a înmânat Sfântului Părinte şi un mesaj scris din partea Patriarhului Daniel.

Cartea este legată în piele gravată şi are o înălţime de 30 de centimetri. Atunci când este deschis, tetraevangheliarul măsoară un metru. 

Preţul de piaţă al unei astfel de cărţi se ridică la 2.500 de euro, dar Administraţia Prezidenţială a plătit pentru acest exemplar doar 3.000 de lei.

Preşedintele a pregătit cadouri şi pentru Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat al Vaticanului şi cel care va asigura interimatul Sfântului Scaun de la momentul în care demisia Papei intră în vigoare - 28 februarie, ora 21.00 a României - şi până la organizarea Conclavului pentru alegerea următorului Sfânt Părinte. 

Cadoul oferit de Băsescu lui Bertone a fost o icoană pictată pe sticlă realizată de artista Caremn Paiu. 

Totodată, Băsescu i-a acordat lui Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Cavalerilor Ioaniţi, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Colan. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite