FOTO Miting faţă de trădarea naţională marca PSD: codul administrativ şi UDMR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii, înarmaţi cu steaguri tricolore şi costume populare, cer respectarea prevederilor constituţiei României.
Participanţii, înarmaţi cu steaguri tricolore şi costume populare, cer respectarea prevederilor constituţiei României.

O mie de români din judeţele Harghita şi Covasna şi mai multe organizaţii civice au organizat duminică un miting de protest în faţa Guvernului faţă de schimbarea codului administrativ. Românii acuză că ordonanţa de urgenţă enclavizează centrul ţării şi alte zone unde UDMR face parte din consiliile locale.

Începând cu ora 17.00, în Piaţa Victoriei are loc un amplu miting de protest faţă de încălcarea gravă a prevederilor legii supreme, Constituţia României, prin aprobarea de către premierul României, Viorica Dăncilă, a Codului Administrativ. Aprobarea s-a făcut prin ordonanţă de urgenţă şi el cuprinde articole introduse în urma negocierilor politice dintre PSD şi UDMR şi care nu au egal în ultimii 30 de ani: limba maghiară devine în mod oficial a doua limbă de stat.

Alături de românii din centrul ţării a venit o mulţime impresionantă cu steaguri tricolore, costume populare şi mesaje împotriva prevederilor codului administrativ.

Update: vicepremierul Daniel Suciu invită la discuţii o delegaţie a protestatarilor pentru a le explica motivele din spatele ordonanţei de urgenţă neconstituţională.

Poze de la miting:

image
image
image
image
image
image
image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite