FOTO Primele imagini de la mitingul organizat de bulgari în faţa Ambasadei României de la Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane s-au adunat până în prezent în faţa Ambasadei României din Sofia, pe str. Mihai Eminescu, în semn de susţinere faţă de mitingurile organizate în Piaţa Victoriei şi în ţară.

UPDATE 22:00

Peste 300 de persoane s-au adunat la Sofia, în faţa Ambasadei României, într-un miting de susţinere a manifestaţiilor care au loc în această perioadă în România. 

Manifestanţii scandează lozinci împotriva ordonanţelor de urgenţă şi împotriva corupţiei din România, cu pancarte atât în limba română, în engleză, cât şi în bulgară. La faţa locului sunt prezente şi televiziunile din ţara vecină.

Bulgarii au decis să se solidarizeze cu românii care protestează faţă de Ordonanţa 13 organizează la Sofia un miting de susţinere a manifestaţiilor masive din România.

„Un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei în România ar reprezenta un semn rău pentru Bulgaria“, scrie organizatorul mitingului.

„Succesul înregistrat în ultimii ani de România este una dintre puţinele speranţe că se poate face ceva pentru funcţionarea statului de drept“, se arată pe pagina de Facebook deschisă pentru popularizarea acestui eveniment.

image

Organizatorul mitingului mai menţionează fiorii reci simţiţi de oficialii bulgari când e vorba de succesele justiţiei române.

„Iată de ce este important ca poporul român să reuşească şi să arate că victoriile obţinute în ultimii ani sunt ireversibile“, explică inţiatorul mitingului de susţinere din Bulgaria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite