VIDEO Tatăl celui mai puternic băieţel din lume, cercetat pentru rele tratamente aplicate propriului copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatăl celui mai puternic copil din lume ar putea fi cercetat de procurori pentru rele tratamente aplicate lui Giuliano FOTO Arhiva personala a familiei Stroe
Tatăl celui mai puternic copil din lume ar putea fi cercetat de procurori pentru rele tratamente aplicate lui Giuliano FOTO Arhiva personala a familiei Stroe

Direcţia pentru Protecţia Copilului ar putea sesiza Parchetul în cazul copilului de 8 ani din Olt, cunoscut drept „Micul Hercule”, pentru că poate ridica greutăţi impresionante. Tatăl acestuia, care l-a îndrumat să ridice greutăţi, ar putea fi cercetat pentru rele tratamente aplicate copilului.

Cazul băieţelului Giualiano Stroe, care are opt ani, şi al fratelui mai mic al acestuia a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt în urmă cu câteva luni, după ce pe Internet au apărut filmuleţe în care cei doi sunt puşi de tatăl lor să execute exerciţii de forţă foarte dificile. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că a fost deschisă o anchetă şi că, cel mai probabil, va fi sesizat Parchetul.

„Cel mai probabil săptămâna viitoare vom sesiza Parchetul în cazul celor doi copii. Practic, se va depune o plângere penală împotriva tatălui, pentru rele tratamente aplicate minorului. Trebuie să se stabilească dacă exerciţiile fizice grele şi medicamentele administrate au dus la stagnarea creşterii în înălţime a copiilor. Nu ne mai deplasăm acolo pentru că familie nu ne permite. Ultima dată am mers cu Poliţia şi nu au fost de acord părinţii să continuăm ancheta socială”, a declarat Cristian Lungu, director adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt, citat de Mediafax.

Copilul apare în mai multe filmuleţele postate pe Internet de-a lungul anilor, în care se poate vedea cum el şi fratele său sunt puşi să facă exerciţii fizice dificile. Într-unul dintre filmuleţe, Giuliano încercă să spargă nuci cu pumnul, fiind încurajat de tată să facă acest lucru oricât l-ar durea. Pe toată durata filmuleţului se vede cum băiatul reuşeşte să spargă mai multe nuci, pe care le împarte cu surorile şi mama sa. Tot pe Internet, tatăl copiilor a postat mesajul:
   

„Cine poate şi vrea, ajutaţi-mă cu nişte bani. Poate au nevoie de vitamine, de minerale. Multumesc pentru întelegere, ajutaţi-mă!”.

Giuliano este cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei Stroe. Copilul este mult mai scund faţă de colegii lui, astfel că tatăl său a fost nevoie să îi înalţe scaunul de şcoală cu 10 centimetri pentru că nu ajungea la bancă să scrie.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor la cinci ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri.

Inspectorii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au cerut evaluări medicale pentru a se stabili dacă antrenamentele intensive le-a afectat copiilor dezvoltarea. Evaluările iniţiale au arătat că atât Giualiano, cât şi fratele său Claudio, suferă de nanism, dar că nu au afecţiuni psihice cauzate de tratamentul la care sunt supuşi de tată. Cu toate acestea, au fost solicitate noi evaluări ale copiilor la Institutul Parhon din Bucureşti.

 Tatăl lui Giuliano Stroe, cel mai puternic copil din lume, cercetat de procurori

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite