FOTO VIDEO Mai mulţi pelerini au încercat să forţeze cordonul jandarmilor de la Catedrala Mântuirii Neamului: „Omorâţi oamenii, nu mai este loc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Miile de pelerini care au venit duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului s-au grăbit să intre în curtea lăcaşului de cult devenită neîncăpătoare.

În total, 83 de persoane au avut nevoie de îngriiri medicale, până la ora 15.00, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Cele mai frecvente solicitări au fost pentru leşin

Mai mulţi participanţi la manifestările de la Catedrala Mântuirii Neamului au încercat să forţeze cordonul jandarmilor, pentru a ajunge mai repede în lăcaşul de cult.

Mai multe persoane în vârstă au încercat să forţeze gardurile puse de jandarmi, iar în îmbulzeala creată unii dintre aceşti participanţi au căzut şi s-au lovit.

Sfinţire Catedrala Mântuirii Neamului jandarmi aglomeraţie FOTO Mediafax

FOTO Mediafax 

Jandarmii le-au cerut oamenilor să rămână pe loc, întrucât nu mai au unde să meargă, spaţiul fiind limitat.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a declarat, la Digi 24, că sunt peste 600 de jandarmi care asigură ordinea la manifestări.

El a spus că estimarea numărului de participanţi revine organizatorilor, iar aceştia le-au comunicat că sunt 40-50.000 de persoane.

Imaginile surprinse de Digi 24 arată cum oamenii sunt rugaţi să nu se mai împingă: „Măi, omorâţi oamenii! Nu vă mai împingeţi! Şefii de grupuri, organizaţi-vă oamenii! Vă rugăm frumos, nu mai împingeţi, nu aveţi unde să mergeţi, nu mai este loc în curte!“

Slujba de sfinţire a Catedralei Neamului. FOTO Inquam Photos

Oamenii au fost nemulţumiţi că au venit de la sute de kilometri depărtare, unii tocmai din Maramureş, şi că li s-a spus să vină între 6 şi 9, dar nu mai este loc. 

Slujba s-a terminat puţin după ora 14.00, iar credincioşii aflaţi pe esplanada din faţa Catedralei pot intra să se închine în altar. Lăcaşul de cult va fi deschis până joi seară. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite