FOTO VIDEO Revelion 2015 în România. Care oraş a avut cel mai spectaculos foc de artificii în mijlocul gerului siberian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Mare din municipiul Sibiu, joi, 1 ianuarie 2015 FOTO Mediafax
Piaţa Mare din municipiul Sibiu, joi, 1 ianuarie 2015 FOTO Mediafax

Zeci de mii de români din toate colţurile ţării au ales să petreacă noaptea dintre ani în stradă, deşi după miezul nopţii temperaturile au scăzut drastic, ajungând până la -32 de grade Celsius la Întorsura Buzăului.

Românii care au urmărit focul de artificii de la miezul nopţii au postat pe reţelele de socializare fotografii şi filmări spectaculoase. Vă invităm să urmăriţi o sinteză a petrecerilor de Revelion ţinute în stradă în marile oraşe ale României.

BUCUREŞTI

Bucureştenii au petrecut Revelionul într-un număr impresionat la petrecerile organizate în stradă. Oamenii s-au distrat, au chefuit până în zori şi au admirat focurile de artificii care au luminat cerul la mizeul nopţii. Cei mai mulţi bucureşteni au ales cluburile şi restaurantele, în timp ce unii au ales să petrească Revelionul acasă, însă cu toate acestea o bună parte au decis să meargă la petrecerile organizate în stradă. Astfel, Piaţa Constituţiei a fost animată de circa 60.000 de oameni, în timp ce pe scenă au urcat cei mai cunoscuţi artişti ai momentului.

Mai puţini bucureşteni au ales să petreacă Revelionul în Parcul Titan din Capitală, unde a fost organizată o petrecere pe cinste care i-a făcut pe bucureşteni să danseze şi să se distreze până în zori. De asemenea, oamenii spun că la miezul nopţii şi-au pus dorinţe pentru noul an şi au avut vâsc în case pentru a avea noroc tot anul.

IAŞI

Doar câteva sute de oameni au mers să petreacă noaptea dintre ani în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Temperaturile extreme, care au scăzut în cursul dimineţii de 1 ianuarie până la -25 de grade Celsius, i-au ţinut pe oameni în case.

Ieşenii au putut admira, totuşi, focul de artificii superb, care a ţinut în jur de 20 de minute şi a însemnat în jur de 8.000 de artificii, de clase diferite, explodate.

Imaginile înregistrate din mai multe zone ale Iaşiului sunt cu atât mai spectaculoase cu cât peste oraş s-a lăsat o uşoară ceaţă.

Pe scena din faţa Palatului Culturii au cântat Direcţia 5, Andreea Bănică, Puya, CRBL, Maximilian şi Shift, Roşu şi Negru, într-un concert care s-a întins pe durata a cinci ore.

CONSTANŢA

Un constănţean a realizat o filmare inedită, înălţând o dronă la altitudinea de 80 de metri la miezul nopţii. Camera de luat vederi a surprins o sumedie de focuri de artificii lansate în zeci de locuri din oraşul Constanţa. Filmarea durează aproape nouă minute şi captează momentul orei zero. Focurile de artificii au luminat minute în şir cerul oraşului Constanţa.

CLUJ

Piaţa Unirii din Cluj s-a luminat la trecerea în noul an şi nu datorită artificiilor, ci a spectacolului de lumini. Laserele se "plimbau" în voie, pe muzică, pe clădirile vechi din centru. Iar sute de clujeni au răbdat gerul de afară ca le vadă. Ei au văzut proiectate, din lasere, "Capitală", "Europeană", "a Tineretului", "2015" şi "Cluj-Napoca" pe acoperişul bătrânei Biserici Sf. Mihail din centru.

cluj

SIBIU

Mii de sibieni au înfruntat cele minus 25 de grade din termometre şi au ales să petreacă Revelionul în Piaţa Mare din centrul Sibiului. Spectacolul din Piaţa Mare i-a avut printre invitaţi pe Nana şi Fun Factory, şi a fost prezentat de Cătălin Măruţă. La ora 12:00 primarul intermiar al oraşului, Astrid Fodor, a numărat împreună cu sibienii ultimele secunde din 2014. Trecerea în noul an a fost marcată printr-un spectaculos foc de artificii.

VRANCEA

Câteva sute de oameni s-au strâns în centrul civic din Focşani, la cumpăna dintre ani, pentru a-şi lua adio de la anul 2014 şi pentru a urmări focul de artificii pregătit de organizatori. Gerul şi-a pus serios amprenta asupra Revelionului organizat de Consiliul Judeţean în Piaţa Unirii, astfel că doar foarte puţini vrânceni au venit să asiste la spectacolul pregătit în cinstea noului an 2015.

La ora 22.00, în Piaţa Unirii numărul spectatorilor care înfruntau frigul era de ordinul zecilor, la fel cu al forţelor de ordine, fapt care i-a permis prezentatorului Octavian Ursulescu să fie extrem de arogant. „Aplaudaţi voi ce 10.000 de oameni care sunteţi aici”, a spus Ursulescu mai mult în batjocură, uitând că este plătit gras din banii vrâncenilor pentru prestaţia sa, ne permitem să spunem, jalnică.

NEAMŢ

Cei mai temerari locuitori ai oraşului au ieşit să petreacă Revelionul la Curtea Domnească chiar dacă temperatura coborâse spre -15 grade Celsius. La miezul nopţii, pietrenii şi-au urat La mulţi Ani sub focul de artificii. Ca să evite gerul de afară, cei mai mulţi participanţi la Revelionul organizat pe platoul de la Curtea Domnească au preferat să vină în ultima oră a anului 2014. În jurul orei 23, în faţa scenei pe care evoluau artiştii, erau doar câteva sute de pietreni. Pe ritmurile rapide de muzică populară, petrecăreţii se prindeau în hore ca să încălzească.

TIMIŞOARA

Peste 1.500 de timişoreni au sărbătorit intrarea în noul an la Revelionul din Piaţa Operei. Startul petrecerii de Revelion din Piaţa Operei de la Timişoara s-a dat  în jurul orei 21.00. Prima dintre trupele care a onorat invitaţia primăriei şi a urcat pe scena din Piaţa Operei a fost Flare. În continuare, atmosfera a fost întreţinută de Anastasia Sandu, care s-a lansat în muzică la X Factor. Capul de afiş al serii a fost trupa Vunk.

timisoara

ARAD

Mii de arădeni au mers, la cumpăna dintre ani, în faţa Palatului Administrativ unde au ciocnit un pahar de şampanie, au ascultat muzică şi au urmărit focul de artificii. Pe scena din faţa Palatului Administrativ  a urcat trupa Dara, Ricardo Caria şi trupa Colors in Stereo. Dacă la ora 22:00 când a început spectacolul numărul arădenilor nu era aşa de mare din cauza frigului, la miezul nopţii numărul acestora a crescut considerabil. Cei mai mulţi s-au adunat de la restaurantele din centrul oraşului unde au ales să petreacă cu familia şi prietenii.

HUNEDOARA

Intrarea în noul an a fost marcată în Hunedoara printr-o petrecere organizată în aer liber, în Orăşelul lui Moş Crăciun. Oamenii au fost invitaţi de primărie să asiste la focurile de artificii, care la miezul nopţii au luminat cerul deasupra Stadionului Michael Klein. Chiar dacă vremea a fost rece, cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, câteva sute de hunedoreni au venit în orăşel pentru a sărbători Anul Nou.

hunedoara

TÂRGU JIU

Câteva mii de târgujieni au venit la miezul nopţii în centrul municipiului pentru a admira focul de artificii organizat de primărie şi pentru a ciocni un pahar de şampanie la trecerea în noul an. Spectacolul de lumini a durat 12 minute, iar mulţi dintre cei prezenţi l-au filmat sau fotografiat cu telefoanele mobile.

RÂMNICU VÂLCEA

Râmnicenilor care au ales să petreacă în stradă, în scuarul „Mircea cel Bătrân”, le-au cântat de Revelion cântăreţii de muzică populară Alin Pavelescu şi Cristina Udrea, dar şi fetele din trupa Heaven. De asemenea, pe scena amplasată în punctul Zero al Râmnicului a urcat şi Glance, artistul originar din Republica Yemen.

Petrecăreţii au numărat ultimele secunde din 2014 alături de viceprimarul Vasile Cocoş, care a ţinut să fie astfel alături de cetăţenii prezenţi în centrul oraşului.

TÂRGU MUREŞ
 

Spre deosebire de anii trecuţi, gerul i-a ţinut în case pe cei mai mulţi dintre târgumureşeni. Peste 2000 de persoane au aşteptat miezul nopţii în jurul scenei amenajate în centrul oraşului. Petrecăreţii au cântat alături de formaţiile preferate. Cadoul nopţii de Revelion a fost Sandra N şi NOMercy, care a concertat înainte de intrarea în 2015. Conform tradiţiei, primarul Dorin Florea a urat târgumureşenilor un an mai bun,după care cerul Târgu-Mureşului s-a transformat într-un regal de lumini. Focurile de artificii au durat mai bine de 10 minute.

mures


SLATINA


Slătinenii au început să se adune pe esplanadă după orele 21.00, atunci când, pe o scenă amplasată la iniţiativa municipalităţii în acest loc, a fost organizat un spectacol al cărui program a îmbinat muzica populară cu cea modernă. Nume mai mult sau mai puţin cunoscute ale genurilor muzicale menţionate au fost invitate să le cânte şi să-i încânte pe locuitorii urbei în Noaptea dintre Ani. Deşi temperaturile nu au fost deloc prielnice unei petreceri în aer liber, termomentul indicând -16 grade Celsius în jurul miezului nopţii, circa o mie de slătineni nu au mai ţinut cont de acest “detaliu”.

slatina

PITEŞTI


Cu primarul Tudor Pendiuc în arest, la Piteşti, cumpăna dintre ani a fost transformată în moment de uşoară reculegere, în acord cu gravitatea conjuncturii. Revelionul 2015, organizat pe tiparul spectacolelor de “ ziua comunei” a concurat cu evenimentele rurale desfăşurate pe izlazurile localităţilor limitrofe, la tradiţionalele evenimente oferite anual sătenilor. Şi nici n-a câştigat, căci n-a ieşit în evidenţă nici ca amploare, nici ca organizare şi nici ca nume cocoţate pe scenă (vorba vine!). Diferenţa au făcut-o doar pavelele şi fântâna cântătoare care s-au nimerit prin apropiere.


TÂRGOVIŞTE

Târgoviştenii au petrecut cum se cuvine de Revelion. Mii de persoane au fost în stradă pentru a vedea focurile de artificii date de restaurante, însă doar dintr-un singur loc s-au putut vedea absolut toate luminile: platoul de la Mănăstirea Dealu.
 



PLOIEŞTI

Pe un ger pătrunzător, dar care i-a făcut să ţină permament ritmul muzicii, câteva mii de ploieşteni, însoţiţi de prieteni sau familie, au venit în centrul oraşului pentru a trece din 2014 în 2015, la petrecerea de Revelion în aer liber. DeepCentral, Ellie White, Anda Adam au fost artiştii care au concertat până la miezul nopţii la Ploieşti, urmaţi în prima oră din noul an de 3 Sud Est. La miezul nopţii, oamenii strânşi în centrul oraşului au putut urmări şi un foc de artificii spectaculos.

SUCEAVA

Câteva mii de suceveni au înfruntat gerul şi au participat la petrecerea de Revelion organizată în parcarea Iulius Mall Suceava. Oamenii au ascultate concerte susţinute de Odyssey, Desperado, Simona Nae, Sofia Vicoveanca, Roxana Sava, Laura Haidău, Viorica Dulceac, Rodica Andronic, Bianca Ciubotaru, Nicoleta Cojocaru, Gabriela Teişanu, Ciprian şi Doina Pietroaie, Dana Dăncilă, Edi Hanuseac, Nicoleta Hafiuc, Silvia Semeniuc, Alexandru Recolciuc, Cristina Gheorghiu, Nicoleta Vieru, Lucian Motoveleţ, Manuela Pohoaţă, Alexandru Dumbravă şi Fanfara de la Stamate. La miezul nopţii a avut loc un foc de artificii care a durat zece minute.

BOTOŞANI

Cel mai aşteptat moment al sărbătorilor de iarnă Revelionul, a fost sărbătorit cu intensitate maximă de botoşăneni. Deşi localurile au fost pline ochi de petrecăreţi, peste 3.000 de oameni s-au grăbit către kilometrul o al municipiului, în Piaţa Revoluţiei pentru a petrece în stradă Revelionul organizat de Primărie.

VASLUI

În acest an, vasluienii adunaţi în Piaţa Civică au ratat numărătoarea inversă la intrarea în noul an, după ce ecranul din centrul oraşului, pe care era afişată oră s-a blocat la secunda 22.  Astfel că, la îndemnul reprezentantului Primăriei Vaslui s-a realizat o numărătoare ad hoc a ultimelor secunde din 2014. Spre deosebire de anii trecuţi, primarul Vasile Pavăl nu a mai fost prezent la întâlnirea cu vasluienii de Revelion. Mesajul acestuia a fost citit celor prezenţi în piaţă de purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

La acest articol au contribuit: Cristina Răduţă, Ramona Găina, Adrian Boioglu, Florina Pop, Cezar Pădurariu, Ştefan Borcea, Florin Jbanca, Dani Dancea, Bogdan Iancu, Daniel Guţă, Alin Ion, Irina Râpan, Ştefan Ioan, Mugurel Manea, Cristina Stancu, Ionuţ Dima, Dana Mihai, Dinu Zară, Cosmin Zamfirache, Simona Voicu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite