Fraude informatice comise de un tânăr cu opt clase. Pedeapsa primită după ce a clonat paginile unei bănci şi a înşelat mai mulţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhivă
FOTO: arhivă

Tânărul are 22 de ani şi a absolvit opt clase. Cu toate acestea, el a intrat în vizorul DIICOT pentru comiterea unor fraude informatice, prin clonarea paginilor unei cunoscute bănci.

Tănărul, condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare, a clonat paginile de Facebook şi Instagram ale unei bănci cunoscute din Romania, relatează Ziare.com

În vara anului trecut, un pensionar a sesizat Poliţia că din cont i-au dispărut aproximativ 6.000 de lei. Banii fuseseră transferaţi prin intermediul aplicaţiei de internet banking.

Bărbatul a explicat poliţiştilor că primea pensia pe card, iar internet banking-ul îl folosea pentru a verifica soldul.
Doar că, pentru a-şi deschide contul de utilizator al internet banking, omul a căutat informaţii pe Google şi a fost direcţionat către o pagină de Facebook ce părea a fi a băncii în cauză.

„În conversaţia purtata pe aplicaţia Facebook Messenger i-au fost solicitate diferite informaţii cu privire la datele sale de stare civila, adrese de e-mail, precum şi parole de acces la aceste adrese”, spun anchetatorii DIICOT, conform sursei citate.

Şi alte persoane au căzut victime aceluiaşi individ. De exemplu, un alt bărbat care primea salariul pe card a căutat suport din partea băncii pentru obţinerea unui credit. Aşa a ajuns pe Facebook, pe o pagină care credea a fi a băncii Raiffeisen Bank. A discutat cu operatorul şi i-a dat acestuia toate datele personale şi toate datele cardului pe care-l deţinea.

În scurt timp a observat că din contul său s-au făcut plăţi neautorizate de 970 de lei.

Instanţa a decis să-l condamne pe inculpat la 3 ani de închisoare cu suspendare deoarece tânărul nu are antecedente penale şi şi-a recunoscut faptele.

Citeşte şi:

Cum a făcut un escroc mii de euro folosind pozele unei renumite cântăreţe din Republica Moldova

Patron de frizerie, hacker internaţional de criptomonede. A vrut să se îmbogăţească din Insulele Cayman

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite