Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Fregata „Regina Maria” va participa la o nouă misiune NATO

0
23 Oct 2020 13:58:46
Autor: News.ro
Fregata Regina Maria va paarticipa la o nouă miisune NATO
Fregata Regina Maria va paarticipa la o nouă miisune NATO

Fregata „Regina Maria” va participa la o nouă misiune NATO, care va avea loc de la sfârşitul acestei luni şi până la începutul lunii decembrie, care se va desfăşura în Marea Mediterană.

Forţele Navale Române au anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că fregata „Regina Maria” pleacă sâmbătă, 24 octombrie, din portul militar Constanţa, pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group).
 
“Nava va desfăşura, în perioada 27 octombrie – 7 decembrie, misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări pe flancul sudic al Alianţei Nord-Atlantice, în bazinul estic al Mării Mediterane”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că în perioada dislocării în Marea Mediterană, fregata „Regina Maria”, cu un elicopter IAR 330 Puma Naval şi un detaşament de Forţe pentru Operaţii Speciale (FOS) la bord, va participa la Operaţia NATO „Sea Guardian”, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), precum şi la Exerciţiul multinaţional de luptă antisubmarin „Mavi Balina 20”, organizat de Forţele Navale ale Turciei, în perioada 2-9 noiembrie.
 
“Operaţia NATO <<Sea Guardian>> a fost lansată în anul 2016, ca răspuns la evoluţiile mediului de securitate, iar România participă la acest efort conjugat al aliaţilor de asigurare a securităţii maritime în Marea Mediterană, anual, din 2017, cu o fregată”, au mai transmis Forţele Navale. 
 
Fregata “Regina Maria”, cu un echipaj alcătuit din 240 de militari, este comandată de comandorul Victor Durea şi are planificate escale în porturile Aksaz (Turcia), Souda (Grecia), Alexandria (Egipt), Haifa (Israel), pentru refacerea capacităţii de luptă. Pregătirea pentru plecarea navei în misiune s-a desfăşurat în conformitate cu măsurile de prevenire a infectării echipajului cu noul coronavirus SARS-CoV-2, iar pe parcursul escalelor în porturile menţionate, militarii vor rămâne în izolare, la bord, mai precizează comunicatul Forţelor Navale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările