Funcţionarii publici au ieşit miercuri în stradă. 2.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii publici anunţă că vor face gravă FOTO Arhivă Adevărul
Funcţionarii publici anunţă că vor face gravă FOTO Arhivă Adevărul

Peste 2.000 de funcţionari publici au protestat miercuri, între orele 11.00 - 13.00, în faţa Guvernului, nemulţumiţi fiind de salariile mici dar „şi de lipsa de interes a autorităţilor faţă de munca depusă de ei”. În plus, Sindicatul Sedlex cere şi acordarea unui spor de 75% pentru orele muncite în zilele nelucrătoare. În intervalul protestului, activitatea din primării nu va fi afectată.

„Organizăm un miting în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, la care vor participa peste 2.000 de membri de sindicat din Capitală şi din judeţele limitrofe. Activitatea din primării nu va fi afectată, fiind vorba strict de un miting”, a explicat, pentru adevarul.ro, Răzvan Bordeianu, preşedintele sindicatului Sedlex.

Potrivit acestuia, principala nemulţumire a angajaţilor din primării şi consilii judeţene este legată de salariile mici, care nu au mai fost majorate de ani buni. „Salariul mediu este de 1068 de lei, indiferent de nivelul de studii, iar perspective pentru aceşti angajaţi nu există”, a completat Bordeianu, adăugând că după 35 de ani de activitate angajaţii specializaţi în derulare de fonduri europene, cadastru şi alte domenii, nu beneficiază de niciun fel de drepturi.

„Răspunsurile guvernanţilor sunt mereu evazive, nu aflăm niciodată nimic concret. Trebuie găsite soluţii”, a explicat Bordeianu.

Protestul de astăzi este al doilea în mai puţin de o lună. Un al doilea miting pe tema majorării salariilor va avea loc pe 27 mai, la care vor participa peste 1.500 de sindicalişti, a explicat, pentru adevarul.ro, şi Bogdan Şchiop, secretarul general al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.).

„Avem promisiuni că din 2016 vom primi salarii mai mari. Ideea este că greva generală pe termen nelimitat este o procedură greoaie, pentru care avem nevoie de timp astfel încât să o pregătim corespunzător. Ca şi organizaţie, nu-i putem obliga pe cei care nu sunt membri de sindicat să intre în grevă dacă nu se solidarizează cu noi. Practic, a intra în grevă generală înseamnă a nu fi plătit şi a suspenda raportul de serviciu”, a mai spus Şchiop.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite