Furtul de la Cannes. Colierul cu diamante - estimat la două milioane de euro, căutat şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colierul cu diamante- estimat la două milioane de euro- furat de la Cannes, căutat şi în România FOTO Adevărul
Colierul cu diamante- estimat la două milioane de euro- furat de la Cannes, căutat şi în România FOTO Adevărul

Colierul de aproape 2 milioane de euro care a fost furat pe 22 mai 2013, la Cannes, în timpul desfăşurării festivalului de film, este căutat prin Interpol, în toate cele 190 de ţări membre, printre care şi România. În acest sens, a fost  făcută publică descrierea bijuteriei.

Bijuteria, care cântăreşte 170,9 grame, are 12 diamante albe, 19 diamante galbene, 359 smaralde şi 790 de diamante maro, având gravată seria B69221.

Valoarea colierului este de 1.924.000 de euro.

Persoanele care pot da relaţii referitoare la bijuteria în cauză sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie, se precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Colierul, ce aparţine casei de bijuterii elveţiane „De Grisogono“, a fost furat pe 22 mai, în timp ce era prezentat într-o expoziţie de bijuterii, la Festivalul de Film de la Cannes.

După furt, un purtător de cuvânt al casei de bijuterii eleveţiene se limita să spună că aceasta colaborează cu autorităţile franceze, fără a da vreun detaliu privind circumstanţele furtului şi valoarea bunului, ancheta fiind în desfăşurare, potrivit AFP .

image

Tot în cursul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes (15 - 26 mai), dintr-o cameră de hotel de pe Croazetă au fost furate bijuterii Chopard, estimate la 1,4 milioane de dolari, iar unui magnat din industria cinematografică chineză i-au fost furate bagajele dintr-o reşedinţă de vacanţă, potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite