Furturile din locuinţe şi din maşini au scăzut semnificativ în primul trimestru. Poliţia Româna a început  o campanie de prevenire a acestor infracţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română a înregistrat în primul trimestru circa 5.200 de furturi din locuinţe, în scădere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, având o pondere de 15% din totalul cazurilor sesizate. Totodată, furturile din maşini s-au redus cu 27%, la aproximativ 3.600. Poliţiştii au lansat astăzi campania „Infractorii te pot cunoaşte  mai bune decât crezi”, derulată împreună cu Groupama Asigurări în perioada aprilie aprilie-septembrie 2014.

În primul trimestru al anului trecut, Poliţia consemna peste 9.000 de furturi din locuinţe şi circa 5.000 din maşini, potrivit Mediafax.

„La tâlhării, am avut înregistrate în primele trei luni ale anului 800 de fapte la nivel naţional, faţă de 975 de fapte în primul trimestru al anului trecut. Toate aceste scăderi se datorează măsurilor de prevenire în mare parte, dar şi ca urmare a activităţilor de combatere”, a declarat marţi comisarul-şef Călin Aurel, director în cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit unui studiu al Poliţiei Române, realizat anul trecut, 69% dintre români vor să primească informaţii de prevenire a furturilor din locuinţe, iar 24,5% doresc să fie informaţi cu privire la furturile de şi din maşini.

„Prin această campanie urmărim informarea şi prevenirea cetăţenilor faţă de furturile din locuinţe şi de/din maşini, dar şi siguranţa personală. Atragem atenţia că urmează perioada sărbătorilor de Paşte, de 1 Mai şi apoi sezonul estival, când, deşi nu se comit mai multe infracţiuni, suntem mai vulnerabili la acestea", a afirmat comisarul-şef Constantin Stroescu, director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

În cadrul campaniei vor fi distribuite 150.000 de flyere informative

Poliţia va distribui 150.000 de flyere cu recomandări preventive şi 5.000 de afişe către asociaţiile de locatari, unităţile de poliţie, centre comerciale şi alte locuri publice, şi va organiza întâlniri cu grupuri ţintă, precum asociaţiile de proprietari sau asociaţii profesionale.

Anul trecut, furturile au scăzut semnificativ pentru prima dată în ultimii şase ani, cu 8,3%, ponderea în totalul infracţiunilor sesizate reducându-se de la 35,3% la 33,9%. Furturile din locuinţe s-au diminuat în 2013 cu 11,7%, iar tâlhăriile, care reprezintă 0,7% din totalul infracţiunilor sesizate, cu 23,9%, ajungând la cea mai mică valoare din ultimii zece ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite