Eveniment

articolul anterior articolul urmator

G4Media. De ce a cerut Parchetul General revizuirea sentinţei de adopţie: Sorina vede în familia Şărămăt familia sa naturală

16
25 Jun 2019 18:03:39
Autor: George-Andrei Cristescu

Parchetul General arată, în motivele pentru care cere revizuirea sentinţei de adopţie a Sorinei Lucan, că ”interesul superior al minorei implică, în primul rând, stabilitate” şi că ”mediul în care minora a crescut şi s-a dezvoltat timp de aproape 7 ani, începând cu vârsta de 1 an şi 2 luni, creează certitudinea că aceasta vede în familia Şărămăt familia sa naturală”.

În cererea de revizuire obţinută de G4Media.ro, Parchetul general notează că familia Şărămăt a preluat în plasament în 2012 doi copii minori, însă a putut adopta doar unul. Cele două fetiţe, subliniază Parchetul, ”au fost botezate în aceeaşi zi, au mers împreună la grădiniţă şi, în prezent, la şcoală, dorm împreună în aceeaşi cameră şi în acelaşi pat, poartă aceleaşi haine, au aceleaşi jucării, au fost plecate împreună în vacanţe şi nu au fost niciodată despărţite, între acestea creându-se o legătură fraternă.”

Fragment din cererea de revizurie obţinută de G4Media.ro:

”Conduita procesuală a persoanelor desemnate să apere interesele minorului echivalează cu o lipsă de apărare a acestuia, întrucât nu a fost avut în vedere interesul superior al copilului.

Detalii, pe G4Media

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

nicu c
25.06.2019, 19:21:17

Cata tevatura pentru o intamplare fireasca! Un parinte isi duce copilul in parc sa se joace cu alti copii, dupa un timp vrea sa plece de acolo, copilul nu vrea, parintele-l ia de mana, copilul tipa, poate se si tavaleste pe jos, parintele-l ia cu forta si se duce unde trebuie. Vai, crima, omucidere, sinucidere, pruncucidere! Nici gand , e cava firesc. Alt parinte se duce cu copilul intr-un magazin sa cumpere ceva de mancare. Copilului i se lipeste de mana o jucarie care-i place, dar parintele(sau insotitorul, bunica, bunicul) nu vrea sau nu-si permite sa o cumpere si i-o ia cu greu din mana, copilasul este stresat, chinuit sau suparat si incepe sa urle si sa se tavaleasca... din nou se intampla crima, inumanul parinte/bunic/etc. il scoate cu forta din magazin si-l duce unde are omul treaba. Zilnic poti vedea tone de astfel de situatii de copii chinuiti/schingiuti de parinti, bunici, frati, surori sau alte "elemente criminale". Nu e nimic anormal in situatia acestui copil care are legal niste parinti, care se afla in mijlocul unor oameni cu care s-a obisnuit dar care n-au dreptul sa-l aiba si care au facut tot ce le-a fost posibil ca puiul de om sa nu vrea sa plece la parinti. Daca este vreun vinovat, acela este grupul sau familia la care a stat copilul si-n situatia data nu putea fi scos de acolo decat cu tipete, tavaleli, etc. Adica exact cu circul produs si cunoscut.

+6 (10 voturi)
Un cititor
25.06.2019, 19:59:03

Asta s-a si intamplat. Copilul a fost puternic influientat si speriat de asistentul maternal, cu o zi inainte. Reactia copilului s-a vazut.

+6 (10 voturi)
Momus al II-lea
25.06.2019, 20:03:24

Fetita a fost luata DE LA cei pe care-i considera parintii ei (striga "Mami, nu vreau sa plec!"); cu parintii adoptivi avusese doar 16 intalniri! Stia ea ce e aia "parinti legali"? E o diferenta mare.

0 (6 voturi)
Banan Crudu
25.06.2019, 19:53:12

Parchetul general...recte Licu Licu, la ordin să trăiți, în ce fel va răspunde pentru "șansa" acestei fețițe de a rămâne o ...în România ? O răspundere personală ? Nimeni nimic ? Interesul superior al copilului ? Serios ? "Famelia" asistentului nu o poate înfia...sau nu vrea. Să zicem că nu poate. Așa. Ce urmează ? O va înfia Parchetul general ? În țara asta nu mai poți fi sigur de nimic, nici măcar de o sentință definitivă. Vine vreun politruc din ăsta și o desființează in doi timpi și trei mișcări . Am ajuns în pragul haosului..

+5 (7 voturi)
Un cititor
25.06.2019, 19:56:20

...si daca acea familie nu are posibilitati materiale ?! Ce faci....distrugi viitorul ambilor copii ?! Ii condami la saracie ?!

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)