Eveniment

articolul anterior articolul urmator

G4Media: Compania lui Elliott Broidy susţine că Armata României foloseşte o „soluţie falimentară“ de comandă şi control care pune în pericol viaţa militarilor

4
26 Jun 2019 19:43:34
Autor: George-Andrei Cristescu

Compania lui Elliot Broidy lansează acuzaţii grave la adresa oficialilor din Ministerul Apărării, după ce în urmă cu un an, în iunie 2018, a decis să se retragă din procedura de licitaţie pentru modernizarea sistemelor de comandă ale Armatei Române, rezultă dintr-o serie de documente obţinute de G4Media.ro.

Într-o scrisoare adresată în 6 iunie 2018 fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, oficialii Circinus susţin că sistemul de comandă şi control utilizat în prezent de Armată, cunoscut sub numele de BC2A, este o ”soluţie falimentară” şi că pune în pericol viaţa militarilor. Circinus este vizată de o anchetă în Statele Unite, iar potrivit presei americane procurorii verifică în ce măsură Broidy a încercat să profite de legăturile sale cu administraţia Trump.

”Aşa cum numeroase departamente din cadrul ministerului apărării au documentat şi numeroşi parteneri ai Satelor Unite/ NATO au confirmat, actualul sistem utilizat de România, BC2A, a picat cu ocazia în timpul mai multo r exerciţii militare Saber Strike din Polonia”, se arată în scrisoarea semnată de unul dintre directorii Circinus, Alan B. Stone şi transmisă acum un an ministrului apărării, dar şi Ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Articolul integral, pe G4media.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Gabriel din Bugeac
26.06.2019, 19:57:22

În Polonia a picat de mai multe ori.. în Romania au intrat cu tancurile în păpușoi. Hahahahaha.. Iar după 18 ani de război în Afganistan.. și zeci de soldați români morți.. acu' Pompeo ăla a mers să facă pace cu talibanii.. și atunci pentru ce au murit soldații români??

+4 (10 voturi)
geek-a-contra
26.06.2019, 20:50:18

yes, bre, man serios si di incrediri, .... https://www.vanityfair.com/news/2019/03/gop-influence-peddler-elliott-broidy-raided-by-the-feds daca-i cotizati ceva, acolea, va jura ca solutia falimentara de azi este cea mai cea super-ultra-califragilistica....

+3 (5 voturi)
geek-a-contra
26.06.2019, 20:52:21

habar nu am daca solutia armatei este buna la ceva sau nu, da' daca-i criticata de un mercenar de un dime si rest inapoi....

+2 (4 voturi)
dominic paul
26.06.2019, 22:51:49

In caz de razboi, toate sistemele de telecomunicatii vor pica, ceea ce va face imposibila organizarea armatei. Bruiajul si exploziile nucleare cu impuls electromagnetic vor distruge fizic toata aparatura electronica, inclusiv celularele si computerele. Omenirea se va intoarce in evul mediu.

+1 (5 voturi)