UPDATE George Maior, audiat la DNA în dosarul vizitei lui Dragnea în SUA. „Discuţie foarte plăcută în calitate de martor. Mâine mă întorc în Statele Unite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al SRI, George Maior, a fost audiat la DNA, în calitate de martor, în dosarul care vizează vizita lui Dragnea în SUA, în calitate de martor. La ieşirea de la DNA, fostul şef SRI, actual ambasador în SUA, a declarat că a fost o discuţie „foarte plăcută, în calitate de martor”.

UPDATE George Maior a declarat marţi la ieşirea de la DNA că a dat declaraţii procurorilor în calitate de martor în dosarul ”legat de vizita în SUA a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor în SUA”. Maior a mai spus că nu a avut nici o implicare în această vizită din 2017 şi că a avut ”o discuţie foarte plăcută cu domnii procurori”.

George Maior este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul Broidy, potrivit g4media.

Reamintim că în 2017 Liviu Dragnea şi fostul premier Sorin Grindeanu au mers în Statele Unite, cu ocazia învestirii lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.  Publicaţia americană McClatchy a scris atunci despre legăturile lui Liviu Dragnea cu controversatul lobbyist american Elliott Broidy. 

Elliott Broidy este fost vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru victoria candidatului la preşedinţia SUA Broidy a fost preşedinte al fondului de investiţii Markstone Capital, însă a fost nevoit să îşi dea demisia în 2009, după ce a recunoscut că a dat mită 1 milion de dolari către oficiali ai statului New York şi către manageri ai fondurilor private de pensii. 

   

G4Media.ro a dezvăluit pe data de 6 iunie că vizita lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Trump, a intrat în atenţia anchetatorilor americani.

Potrivit surselor G4Media.ro, în urmă în primăvara lui 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autorităţile americane solicită informaţii în România referitoare la Dragnea şi Grindeanu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite