Instanţa a admis liberarea condiţionată a lui Gabriel Sandu. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru Gabriel Sandu le-a cerut, miercuri, magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 să-l elibereze condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă în dosarul 'Microsoft', susţinând că ultimii trei ani au fost "de mare chin" pentru el în penitenciar.

UPDATE 18.00 Judecătoria Sectorului 4 a admis miercuri liberarea condiţionată a fostului ministru Gabriel Sandu, care execută pedeapsa de trei ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”, decizia instanţei nefiind însă definitivă. Sandu a cerut eliberarea condiţionată, susţinând că merită să fie pus în libertate pentru că a încercat să se "îndrepte" în penitenciar. El a invocat că a muncit în penitenciar şi că, prin urmare, a obţinut o scădere a numărului de zile de pedeapsă, dar a invocat şi legea recursului compensatoriu, intrată recent în vigoare.

UPDATE 11.00 "Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarnă în penitenciar. Am un băieţel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, în fiecare zi m-am trezit la 5,00 dimineaţa şi am mers la muncă. Am participat la toate activităţile din penitenciar. Familia mea şi copiii mei au mai multă nevoie de mine", le-a spus Gabriel Sandu judecătorilor, potrivit Agerpres.

Potrivit News, Sandu a spus că beneficiază de o scădere de aproape două luni din pedeapsă pentru că a muncit în penitenciar şi a invocat şi legea recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare în 19 octombrie şi care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate.

Avocatul său a susţinut că Gabriel Sandu îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat şi a cerut clemenţă. "Domnul Sandu se află într-o situaţie delicată. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a văzut de când a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu îşi cunoaşte părintele, deoarece era mult prea mic atunci când tatăl a fost încarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu consideră că este justificată acordarea clemenţei pentru a-şi putea întreţine familia", a declarat avocatul.

Procurorul de şedinţă s-a opus însă eliberării lui Gabriel Sandu.„Considerăm că a executat fracţia, dar observăm că are 58 de zile câştigate din muncă. Considerăm că e prea puţin, nu se poate spune că scopul pedepsei e îndeplinit”, a spus procurorul, care a cerut amânarea cu 10 luni a reiterării cererii de liberare condiţionată, „pentru a avea timp să arate că merită să fie eliberat”.  Judecătoria Sectorului 4 a rămas în pronunţare în cazului cererii de punere în libertate a fostului ministru al Comunicaţiilor, arată Mediafax. 

Ştirea iniţială

Fostul ministru Gabriel Sandu, care execută pedeapsa de trei ani de închisoare primită în dosarul „Microsoft”, a fost adus, miercuri, la Judecătoria Sectorului 4, unde a cerut eliberarea condiţionată.

Gabriel Sandu le-a spus magistraţilor că a încercat să se îndrepte în penitenciar şi că vrea să fie alături de familia sa. El a mai spus că beneficiază de o scădere de aproape două luni din pedeapsă pentru că a muncit în penitenciar şi a invocat şi legea recursului compensatoriu, care a intrat în vigoare în 19 octombrie şi care prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare fiecare deţinut va beneficia de şase zile considerate efectuate, potrivit News.ro.

Procurorul de şedinţă a cerut magistraţilor menţinerea în penitenciar a fostului ministru, cerând instanţei stabilirea unui termen de 10 luni după care Gabriel Sandu să poată face o nouă eliberare condiţionată.

Instanţa a rămas în pronunţare. Decizia Judectătoriei Sectorului 4 nu va fi definitivă.
Gabriel Sandu - ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010 - este încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Nicolae Dumitru şi Dorin Cocoş, condamnaţi şi ei în dosarul Microsoft, au fost eliberaţi condiţionat în 15 septembrie, respectiv în 3 octombrie.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite