Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Gabriela Firea, atac la Avocatul Poporului, pe tema ridicării maşinilor: Devine avocatul nesimţirii

7
24 Aug 2019 16:55:43
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat sâmbătă pe Facebook după ce Avocatul Poporului a cerut atacarea hotărârii privind ridicarea maşinilor din Bucureşti.

„Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile : spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că “am coborât să-mi iau ţigări”.. şi se mai întorc după vreo două ore! 
S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e că în America! Totul este perfect! Avocatului poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”, a scris sâmbătă pe Facebook Gabriela Firea.
 
Reacţia edilului a venit după ce Avocatul Poporului a cerut vineri prefectului de Bucureşti să atace în contencios hotărârea Consiliului General privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe străzile oraşului, arătând că ridicarea acestor autoturisme nu poate fi dispusă de către poliţiştii locali, ci numai de poliţiştii rutieri.
 
Avocatul Poporului solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să reanalizeze legalitatea actului administrativ emis.

Începând din 26 august, Primăria Bucureşti va pune în aplicare prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Dispunerea ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar se va face de către poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti. Maşinile parcate neregulamentar care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161-163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69-71 (str. Drumul Jilavei nr. 113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.
 
Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înamtriculare în original sau al oricăui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.
 
Tarifele de ridicare sunt:
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone
Tarife de transport sunt:
- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone
 
În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.
 
Aşadar, pentru un autoturism precum un Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ionel Marcu
24.08.2019, 17:05:34

Instituția Avocatul poporului a devenit de mult instituția nesimțirii, începând cu Ciorbea, care i-a servit pe pesediști cum au vrut. Avea rate mari la căsoaie, nesimțitul iar soluția găsită de el a fost să se vândă.

+4 (4 voturi)
Radu Alexe
24.08.2019, 17:20:05

Nu-mi place Firea si partidul din care se trage , dar in speta asta are perfecta dreptate ! Oricum trebuie extinse ridicarile de masini , si pt. cei care parcheaza pe trecerile de pietoni , trotuare , care blocheaza benzi de circulatie , obtureaza intersectii , etc . Pt. bizonul de Bucuresti trebuiesc masuri foarte drastice pt. a-l disciplina , cat de cat ...

+4 (4 voturi)
nae
24.08.2019, 18:35:53

Ridicările ăstea de mașini sunt o vacă mare de muls ; au nevoie de bani și inventează contravenții . Cât e amenda pentru parcarea ilegală ? Dacă vă pasă de circulație luați mașinile și mutați-le undeva în zonă unde nu încurcă circulația , nu la marginea orașului . Folosind termenul ăsta de nesimțiți voi vreți dați de lucru la o puzderie de trepăduși din primàrie iar voi deveniți mari creatori de " locuri de muncă " . Niște jigodii !

-1 (1 vot)
Tomescu Tom
24.08.2019, 19:10:55

".... prost-crescuţii care blochează cu maşinile : spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că “am coborât să-mi iau ţigări”.. şi se mai întorc după vreo două ore ... Daca fac parte din preotime ...sau din randul " puterii " .. nu mai sunt " prost crescuti " ... ???

Alexandru Preda
25.08.2019, 00:59:54

Are dreptate Firea. Ar trebui ridicate și mașinile care blochează trotuarele înguste, astfel încât pietonii fac slalom printre autoturismele care merg în viteza pe străzi.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările