Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Gabriela Firea laudă pe Facebook noile autobuze hibrid: Scaune de pluş şi porturi USB pentru călători FOTO

28
29 Feb 2020 10:59:25
Autor: Ionuţ Mureşan
Gabriela Firea Imagine: Facebook
Gabriela Firea Imagine: Facebook

Primarul Capitalei Gabriela Firea prezintă imagini cu autobuzele hibrid Merdeces-Benz Citaro, care vor circula în Bucuresti începând din aprilie şi care au 27 de locuri pe scaune şi 80 în picioare. Din fotografii se remarcă în primul rând faptul că toate scaunele pasagerilor sunt tapiţate cu un material textil.

 
Autobuzele au prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a autobuzului către Societatea de Transport Bucureşti, transmite News.ro.
 
„Primele fotografii cu autobuzele hybrid Merdeces-Benz Citaro, care vor circula prin Bucuresti incepand din aprilie, in total in numar de 130. Este un pas important în diminuarea poluării generate de traficul urban. Mercedes-Benz Citaro Hybrid este votat autobuzul anului 2019. Practic, Bucurestiul va avea pt prima data in istorie in componenta flotei STB autobuze Hybrid.Prototipul a sosit la Bucuresti ieri, pentru instruirea personalului si pentru probele aferente rodajului. Valoarea totala a contactului este de aproximativ 50 de milioane de euro cu tva. Garantia de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000, garanţie de tip Full Warranty”, scrie Firea pe Facebook.
 
La rândul său, Bogdan Aldea, director de vânzări la Mercedes Benz, a explicat că tehnologia hibridă ce echipează aceste autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic şi transmisia automată, să funcţioneze atât ca agregat de antrenare a roţilor, cât şi ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei este stocată spre a fi folosită la punerea în mişcare a autovehiculului.
 

Director Mercedes, despre detaliile tehnice ale autobuzelor

„Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenţionale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din staţiile S.T.B. cât şi de traficul urban aglomerat. Această calitate duce la o reducere semnificativă a noxelor emise cât şi a consumului de carburant”, precizează Aldea.
 
El descrie interiorul autobuzelor ca fiind modern, practic, dotat cu scaune tapiţate şi climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători - 27 scaune si 80 locuri in picioare. De asemenea, au funcţii speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi. Este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a autobuzului către Societatea de Transport Bucureşti.
 
O atenţie specială a fost acordată şi postului de conducere al şoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generaţie care îi cresc siguranţa şi confortul, respectiv îi reduc sursele de stres sau oboseală”, afirmă el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Un cititor
29.02.2020, 11:05:39

Sunt noi, sau second hand ?!

-1 (3 voturi)
Mircea Lupan
29.02.2020, 11:19:45

Gabita o sa le puna si huse la scaune.

0 (2 voturi)
Musceleanu
29.02.2020, 11:23:10

Da Doamna Gabriela Firea & Co , o alegere buna de autobuze pentru Bucuresti dar ... NU SE PUTEAU CONSTRUI ACESTEA SUB LICENTA IN ROMANIA si livrate si altor orase din tara ???? Acum fiecare oras este cu ... rabla lui , enele din ele ne fiind adegvate strazilor si climei din.. Romania .(foarte rece/foarte cald)

-1 (7 voturi)
Carmic
29.02.2020, 12:22:58

Da, d-na Firea, autobuze hibrid sau full electrice trebuiesc cumparate din vest nu autobuze turcesti! Autobuze confortabile cu respect pentru calatori!, mai putine dar bune, facute cu simt de raspundere. Nu suntem bogati ca sa ne permitem sa cumparam lucruei proaste, stiti proverbul.

+1 (5 voturi)
m lupascu
29.02.2020, 12:46:05

- Aisun furaoglu

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările