Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Gafa ministrului Educaţiei: Ce a făcut în clipul demonstrativ despre cum trebuie utilizate teste de salivă din şcoli VIDEO

4
29 Nov 2021 18:57:11
Autor: Cristina Morozan
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film în care a vrut să demonstreze, alături de un copil de 10 ani, cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli. La un moment dat însă, ministrul varsă pe jos o parte din proba de salivă colectată de la elev.

În prima parte a clipului, care durează circa 3 minute, ministrul mulţumeşte personalului din educaţie, dar şi părinţilor, care vor face aceste testări.
 
Ministrul Sorin Cîmpeanu prezintă apoi componentele testului de salivă şi afirmă că urmează „să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat”.
 
Elevul a lăsat apoi o probă de salivă într-un plic special, iar ministrul a colectat-o cu ajutorul unei pipete.
 
Însă în momentul în care încearcă să desigileze flaconul unde trebuia amestecată proba cu soluţia specială, o parte din saliva colectată în pipetă se poate observa cum cade. (min. 1:03). 
 
Ministrul îşi continuie însă demonstraţia, adăugând proba rămasă în flacon, potrivit lui, încercând să urmeze paşii prezentaţi de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.
 
Ulterior pune trei picături pe dispozitivul de testare.
 
 „Aşadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competenţe medicale durează mai puţin de un minut”, a spus Sorin Cîmpeanu, explicând că va aştepta să treacă timpul specificat în instrucţiuni pentru a avea rezultatul testului.
 
Ministrul îl felicită apoi pe copil, pentru rezultatul negativ al testului şi îl îndeamnă să respecte regulile de igienă sanitară.
 

De altfel, în clipul încărcat pe pagina de YouTube RTV.ro, mai mulţi internauţi au sesizat şi ei momentul cu pricina.

”A căzut saliva din pipetă”, scrie un internaut.

„Domnu', domnu', vedeţi că la 1:02 vă curge ceva din pipetă ! Aşa e tehnica, trebuie să se scurgă salivă pe catedră, sau pur şi simplu dumneavoastră habar n-aveţi ce faceţi ?”, comentează o altă persoană.

„Asta nu e derulare normală a procesului de învăţământ! Ruşine!”, scrie altcineva.

„Cinci minute pentru fiecare copil. Într-o clasă sunt 25-30 de copii, adică ar însemna să pierdem minim două ore, fără a pune la socoteală cele 15 minute de aşteptare. Şi asta de două ori pe săptămână. Şcoală când mai facem?”, mai scrie o persoană.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

tc mb
29.11.2021, 19:20:38

Tocmai a dovedit ca nu trebuie facut in scoli.

+2 (2 voturi)
Un cititor
29.11.2021, 19:35:55

Toata demonstratia a fost absolut neconforma. Nu a avut nimic de-a face cu igiena. Ne-a demonstrat cat de usor te poti infecta facand testarea in ac mod. La scoala. Si Suportul de hartie pe care a pus componente din test folosite, a ramas pe masa. Oricum, solutii (altele) nu sunt. Sunt atatia elevi ..... Nici acasa nu este o alternativa. Ministrul afirma ca cei care vor ajuta la impachetarea testelor vor avea zile libere. Problema este ca testele venite in acest mod nu sunt conforme. Ele sunt destinate a fi folosite in cabinete.

+2 (2 voturi)
Ilie de la sculărie™
29.11.2021, 19:57:19

Traiasca domn' ministru Tîmpeanu! Daca as avea dusmani le-as ura sa ajunga precum dvs de penibil.

+10 (10 voturi)
Lica Mosu
30.11.2021, 06:36:27

@ Ilie . Menestrelu ,,Tâmpeanu” sau ,,bătătorul de ... câmpii” a ,,demonstrat” cât de mult contează un ,,doctorat” în îmbunătățiri funciare” la... catedră !! PS Oare o fi aflat sensul ,,zicerii” că... ,,practica te omoară !”

Modifică Setările