Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Garda de Mediu: Sancţiuni de 350.000 de lei după descinderi de amploare la Sinteşti, „polul incendierilor ilegale şi al maşinilor dezmembrate”

4
26 Nov 2021 22:07:57
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Garda Naţională de Mediu anunţă că a dat 12 sancţiuni în valoare de 350.000 de lei în urma unor descinderi de amploare făcute în localitatea Sinteşti, "polul incendierilor ilegale şi al maşinilor dezmembrate". Totodată, au fost confiscate peste 12 tone de metale şi 3 tone de cauciucuri, cea mai mare captură fiind un autocar parţial dezmembrat.

"Garda de Mediu (GNM), Jandarmeria, Poliţia, Consiliul Judeţean Ilfov şi Enel au organizat, azi, o nouă descindere de amploare în Sinteşti, judeţul Ilfov, localitate devenită polul incendierilor ilegale, al maşinilor dezmembrate şi al afacerilor pe persoană fizică, cu deşeuri feroase. Peste 120 de reprezentanţi ai organelor de ordine şi de control au luat cu asalt localitatea, în încercarea de a opri arderile şi infracţionalitatea economică", au transmis, pe Facebook, reprezentanţii Gărzii de Mediu.
 
Conform sursei citate, s-au dat 12 sancţiuni principale, în valoare de 350.000 de lei, şi patru sancţiuni complementare de interzicere a activităţii, pentru patru persoane fizice, fiind confiscate peste 12 tone de metale şi 3 tone de cauciucuri.
 
Reprezentanţii Gărzii de Mediu au afirmat că "Sinteşti e localitatea în care dispar de la autovehicule de mici dimensiuni, la autocare şi în care aproape fiecare curte arată ca un centru de colectare a fierului, dar nimeni «nu ştie» exact unde şi-a pus actele de proprietate pentru terenuri sau mărfurile din curte".
 
"Aici, toată lumea cumpără şi vinde pe persoană fizică, fără nicio problemă şi profită de faptul că legislaţia actuală nu le permite autorităţilor să confişte mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de provenienţă. Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi nimeni nu răspunde pentru petele de ulei de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalităţile. Azi, echipele mixte ale Gărzii de Mediu, Jandarmeriei, Poliţiei, Consiliului Judeţean Ilfov şi Enel au ajuns în zonă de la primele ore ale dimineţii şi după o supraveghere a întregii zone cu drona Consiliului Judeţean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deşeurile incendiate pe câmpuri (...)", a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.
 
Cea mai importantă captură a fost un autocar parţial dezmembrat, aflat într-o zonă împrejmuită ilegal, pentru care localnicul respectiv avea un act de vânzare încheiat pe numele "unui văr" dintr-o altă localitate.
 
Potrivit GNM, pe lângă acesta au fost confiscate mai multe tone de metale feroase, printre care şi un cuptor rotativ pentru topire, precum şi 500 de kilograme de materiale neferoase şi peste 3 tone de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localităţii. Patru utilaje de mare tonaj ale REMAT au asigurat transportul materialelor confiscate, către platformele de depozitare autorizate.
 
"Controalele echipelor mixte vor continua, însă în toată perioada care urmează, pentru a descuraja arderile ilegale, fie că acestea vizează obţinerea metalului din diverse materiale, fie că sunt doar un gest de răzbunare faţă de echipele de ordine şi control", au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ilie de la sculărie™
27.11.2021, 00:08:27

Sunt ferm convins ca isi vor achita amenzile.

+9 (9 voturi)
Adevarul supara
27.11.2021, 08:32:21

E apa de ploaie ce faceti voi dar tot e ceva...Zilele trecute sunam la pompieri si politie sa anunt ca la Balteni, tiganii au pornit iar furnalele, era un fum atat de dens de nu vedeai pe sosea, iar pompierii si politia spun '' ce sa le facem? '' pai e corect, ca autoritatile nu au legislatie dar de ce jgurile usliste nu voteaza acea lege? de ce nu se elaboreaza? pana cand trebuie sa mai respiram otrava descremenatilor? unde e sugiologul Duminica sa ne explice de ce romulanii lui otravesc tot ce e in jur? pana cand nu se interzice centrelor de colectare sa mai achizitioneze materiale cu urme de incendiere, vom avea in continuare de suferit.

-7 (9 voturi)
inuendo
27.11.2021, 09:12:22

Urmărește cineva ca amenzile să fie plătite?

+8 (8 voturi)
Maat
27.11.2021, 10:47:09

Nu mai fiti rasisti,lasati zburatoarele sa castige si ele un ban.La ocna.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările