GCS: Medicul-erou internat la spitalul din Belgia este în continuare în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Denciu are arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului
Medicul Denciu are arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului

Grupul de Comunicare Strategică - GSC - a trimis un comunicat referitor la starea de sănătate a medicului anestezist Ionel Cătălin Denciu, cel care a sărit în foc pentru a salva pacienţi în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Redăm mai jos întregul comunicat: 

Informare privind starea de sănătate a medicului român cu arsuri grave transferat in cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles:

​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.

În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor. Echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuua, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.

Reamintim că, medicul anestezist Ionel Cătălin Denciu, era de serviciu la ATI sâmbătă-seara când s-a produs incendiul violent în urma căruia 10 pacienţi au fost arşi de vii. 

Medicul a suferit arsuri în jumătatea inferioară a corpului în încercarea de a salva pacienţi din salonul incendiat. El a fost transportat mai întâi la un sppital din Iaşi şi apoi la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi de acolo în Belgia pentru a urma tratament într-un spital specializat în mari arşi. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite