GDS anulează evenimentul de decernare a premiului pentru Lazăr. Distincţia va fi trimisă la PÎCCJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat decizia să anuleze ceremonia de decernare a premiului pentru Augustin Lazăr, după ce procurorul general a precizat că transmite distincţia foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip. Premiul îi va fi trimis lui Lazăr la Parchetul General.

„Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoştinţă de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, anunţă că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică.Premiul va fi trimis domnului Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiţii, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată. Îl asigurăm pe domnul Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, se arată într-un comunicat de presă al GDS, citat de Mediafax.

Decizia vine după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat că transmite premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social disidentului Iulius Filip şi tuturor foştilor deţinuţi politici din România, subliniind că îşi exprimă regretul faţă de dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti.

„Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincţii, pe care o consider o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept. În acest context, am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care – cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa”, transmite procurorul general, Augustin Lazăr, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Lazăr a mai subliniat că dedică premiul disidenţilor şi că îşi exprimă regretul pentru dramele acestora.

„Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor dizidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, se mai arată în sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite