Generalul american Tod Wolters, fost pilot de vânătoare, noul comandant suprem al forţelor aliate în Europa. La ce operaţiuni militare a participat ca pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
general

Generalul american Tod Wolters, fost pilot de vânătoare, a fost numit comandant suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), a anunţat vineri NATO.

Liderul militar al NATO este ofiţer american, Europa desemnându-l pe secretarul general al Alianţei, în prezent norvegianul Jens Stoltenberg. Adjunctul SACEUR este în schimb un ofiţer european.

Generalul Wolters a fost numit de Patrick Shanahan, secretarul interimar al apărării în SUA, iar Consiliul Atlanticului de Nord a aprobat numirea, a indicat Alianţa.

El va prelua ştafeta de la actualul SACEUR, generalul Curtis Scaparrotti, în cadrul unei ceremonii care va avea loc "în săptămânile care vin" la Cartierul general al forţelor aliate din Europa, SHAPE, lângă Mons (Belgia).

În momentul de faţă, generalul Wolters este comandantul forţelor aeriene ale SUA în Europa, al forţelor aeriene ale SUA în Africa şi al Comandamentului aerian aliat.

Fost pilot de vânătoare, el a luat parte la patru operaţiuni americane în Irak, inclusiv Furtună în Deşert.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite