Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Geoană: Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina. Nu vedem condiţii pentru o soluţionare politică în termen scurt

1
25 Jun 2022 15:00:19
Autor: News.ro
Sursă foto: EPA - EFE
Sursă foto: EPA - EFE

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că anticipează un război de lungă durată în Ucraina, menţionând că nu vede condiţii pentru o soluţionare politică în termen scurt a acestui conflict.

„Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina. Nu vedem, din păcate, condiţii pentru o soluţionare politică în termen scurt. Vom continua să încurajăm aceste lucruri. Vreau ca împreună să combatem dezinformarea Federaţiei Ruse, care încearcă să transforme agresivitatea lor în vina noastră, spunând că de vină sunt sancţiunile pentru problemele de securitate alimentară, de parcă nu blocada Rusiei, a porturilor ucrainene la Marea Neagră ar fi cauza reală. Va trebui să fim cu toţii pregătiţi, vor fi şi momente legate de preţuri la energie, de inflaţie. Sunt lucruri pe care trebuie să le rezolvăm în cadrul democratic al ţărilor noastre. Atenţie foarte mare, pentru că dacă nu avem riscuri de securitate pentru ţările din NATO, avem riscul ca propaganda, dezinformarea rusească să încerce să folosească elemente de insatisfacţie economică şi socială pentru a şubrezi unitatea noastră, a naţiunilor democratice”, a declarat Mircea Geoană, sâmbătă, la finalul vizitei făcute la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, din Bistriţa.
 
Acesta a mai precizat că săptămâna viitoare va fi aprobat un nou pachet de asistenţă specializată a NATO pentru Ucraina, inclusiv pregătirea acestei ţări pentru tranziţia de la echipamentele militare din era sovietică la cele moderne.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ioan Rotaru
25.06.2022, 15:25:52

Geoană: Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina. Anticipati sau contribuiti substantial la aceasta ? Războiul din Yemen: 245,000 civili victime până acum, din care peste 85,000 copii. Intervenția Arabiei Saudite cu arme furnizate de SUA. A sancționat cineva Arabia Saudită? Nu. De ce? Pentru că e aliatul SUA în Orientul Mijlociu. Ce e diferit față de Ucraina? Propaganda. Mai mult, statele occidentale din G20, care azi urlă în cazul Ucrainei, au furnizat între 2015 - 2022 arme în valoare de 42.2 miliarde de dolari, și ca ajutor umanitar, prin diversele organizații doar 5.1 miliarde de dolari. Moartea este profitabilă și drepturile umane diferă în funcție de interese. Nu uitați, peste 85.000 de copii morți după care nu plânge nimeni, pentru care nimeni nu iese în stradă, uitați în nisipurile arabe.

-11 (13 voturi)
Modifică Setările