Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru opt infracţiuni. Rechizitoriul a fost confirmat de procurorul general, Bogdan Licu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Dincă DIICOT FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Gheorghe Dincă DIICOT FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracţiuni, printre care una de omor calificat şi două de viol, a anunţat miercuri Parchetul General. În cursul dimineaţii a fost primit avizul procurorului general, necesar în acest dosar pentru că procuror de caz era chiar şefa interimară a DIICOT.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul  întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracţiuni.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârşirea unui număr de 8 infracţiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni) şi a inculpatului R.Ş. pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

De asemenea, complicele lui Dincă, Ştefan Risipiceanu, va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Parchetul mai anunţă că în dosar au fost dispuse disjungeri, dispunându-se şi continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Procesul său se va desfăşura la Tribunalul Olt. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite