Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Ghici cine vine la cinele organizate în colaborare de PSD şi UDMR?

14
24 Mar 2018 08:10:21
Mircea Morariu

La începutul săptămânii, pe data de 19 martie, Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţională legea prin care se înfiinţa un liceu maghiar la Târgu Mureş.

Dacă pot înţelege dezamăgirea cetăţenilor de etnie maghiară, păcăliţi încă o dată de politicieni, indiferent de naţionalitate, vorba lui Nicolae Ceauşescu, mi-e mult mai greu să le dau dreptate căpeteniilor partidelor maghiare din România, deghizate sau nu în uniuni mai mult sau mai puţin culturale.

Mi se pare complet nejustificată dramatizarea efectelor deciziei CCR şi complet inadmisibile comentariilor în conformitate cu care astfel România s-ar fi dovedit iarăşi a fi o ţară neeuropeană.

Curtea Constituţională nu şi-a făcut decât datoria. Fiindcă, în realitate, înfiinţarea/redeschiderea atât de controversatului liceu maghiar din Târgu Mureş se făcea cu încălcarea crasă a legilor în vigoare. Nu a fost decât consecinţa unei înţelegeri politice dintre PSD şi UDMR. Preţul pe care social-democraţii români îl plăteau UDMR pentru sprijinul acordat atunci când s-a pus problema trântirii guvernului Grindeanu ori modificarea cu cântec a trei dintre legile justiţiei.

Toate formaţiunile politice din România, nu numai PSD şi UDMR, nu obosesc să clameze că doresc din tot sufletul depolitizarea învăţământului. Însă nu se sfiesc să bată palma cum nu se poate mai politic atunci când interesul poartă fesul.  

Ni se tot repetă că nimeni, încă şi mai puţin oamenii politici, nu ar avea dreptul să pună la îndoială deciziile CCR. Cu toate acestea hotărârile CCR pot să fie contestate, blamate, afurisite atunci când ele nu convin cuiva. În cazul de faţă, UDMR.

Nu ştiu dacă cei care contestă hotărârea CCR din data de 19 martie au văzut filmul Ghici cine vine la cină cu Spencer Tracy. I-aş sfătui să facă. Îşi vor regăsi modelele de gândire în personajele filmului. Chiar dacă nimeni, nici din conducerea PSD, nici din aceea a UDMR nu are farmecul celebrului actor america de odinioară.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.03.2018, 09:35:36

Comentariu considerat abuziv.

Vanatorul/d.c.
24.03.2018, 09:37:57

************************ Constitutia Romaniei ”ART. 13 Limba oficială In Romania, limba oficială este limba romană.” Deci, in tot ce tine in mod administrativ si oficial de statul roman (inclusiv unitatile de invatamant de stat) se foloseste (inclusiv in documente, materiale didactice, manuale, predare, etc) limba oficiala, limba romana. Ma indoiesc ca in Ungaria, Germania, sau Franta lucrurile stau altfel. In Romania traiesc oameni din douzeci si ceva de etnii (cetateni romani de diferite nationaliti). Daca ar fi ca statul roman sa mearga pe logica grofilor mafioti ai UDMR-ului, ar insemna ca tuturor acestor nationalitati sa le construiasca si sa le bugeteze scoli, universitati, teatre, etc, in care absolut totul sa se faca limba nationalitatilor respective. Parerea mea este ca si asa s-a mers prea departe. Inclusiv cu discrimnarea pozitiva de care se bucura etniile conlocuitoare. N-am nimic cu nimeni si nici prejudecati legate de etnii. Insa ceea ce i se permite UDMR-lui (o adevarata ”coloana a 5-a” Ungariei putinist-neofasciste pe teritoriul Romaniei) e deja prea mult. Acesta organizatie mafiota tupeista si iredentista ar trebui scoasa imediat in fara legii.

+2 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
24.03.2018, 10:14:41

Comentariu considerat abuziv.

Radu Mircea
24.03.2018, 10:18:25

# Vinatorul/d.c. Magaria era si mai mai mare Vinatorule , liceul ce se vrea infiintat pe banii nostri , dar in limba lor , ESTE CONFESIONAL , adica un fel de fabica de popici unguri . Asta este mirsavia ca pe banii ortodocsilor sa se pregateasca viitoarea popime maghiara . Parca n-ar fi de ajuns silozul lui Daniel ridicat mai mult din bani publici . Acu' sa nu crezi ca ma infioara vreun pic soarta popicilor de orice confesiune paminteasca sau klingoniana , dar nu pot sa nu observ si sa condamn risipa de bani pe cele din ceruri in vreme ce exista inca in 2018 copii care se duc nemincati la culcare , dar cu rugaciunea recitata .

+1 (5 voturi)
herr v.5.02
24.03.2018, 10:35:46

RM Te infiori degeaba. Sa-ti esplic si de ce :) Toata risipa de bani se face cu aprobarea bunului Dumnezeu. Chiar si prostiile pe care le scrii tu...

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările