Ghiţă ameninţă că elimină şefii din Realitatea TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul postului, Sebastian Ghiţă, a declarat ieri în faţa membrilor CNA că, dacă nu vor ajunge la o înţelegere, este destul de puternic să schimbe membrii Consiliului de Administraţie. Şefii de la Realitatea TV au dat, ieri, explicaţii la CNA despre conflictul apărut în ultimele săptămâni la postul de ştiri.

Şedinţa de ieri de la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost extrem de tensionată. Cei trei reprezentanţi ai Realitatea TV, Sorin Enache, director editorial, Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Realitatea Media, şi Sebastian Ghiţă, managerul postului de televiziune, nu păreau să se înţeleagă în declaraţii.

Freciu face dezvăluiri

Subiectele principale ale discuţiilor au vizat contractul de management dintre Asesoft şi Realitatea şi eliminarea brutală din grilă a emisiunii „Ora de foc". Sorin Freciu, care a fost crispat şi înverşunat, a povestit membrilor CNA cum a fost scoasă din grilă emisiunea „Ora de foc". „Într-o zi de marţi la ora 14.00, domnul Ghiţă a convocat o şedinţă cu membrii «cu experienţă», aşa cum i-a numit, ai redacţiei, în care ne-a comunicat că din acel moment ia următoarele decizii: Oana Stancu şi Adrian Ursu nu mai intră pe post, respectiv Nedelcu şi Freciu nu mai pot intra la Realitatea pentru că dânsul a închiriat acest sediu şi că la uşă sunt nu ştiu câţi bodyguarzi", a povestit Freciu supărat.

„Dacă mâine această companie dispare pentru că domnul Ghiţă a luat o decizie greşită exact cum cred că decizia de a-i scoate pe Oana Stancu, pe­ ­Adrian Ursu şi pe Stelian Tănase de pe post, pot să mă întreb dacă nu cumva trebuie să răspund în faţa acţionarilor aceia care sunt ei", a mai spus Freciu. De cealaltă parte, Sorin Enache s-a arătat deranjat că întrebările adresate de membrii CNA: „Nu înţeleg de ce vă preocupă pe dumneavoastră acest lucru. Zeci de emisiuni din România dispar şi apar din grile. Felul în care a ieşit «Ora de foc» a fost unul atipic, pe care eu îl condamn. Am scos de la Realitatea multe emisiuni. Am avut nişte comentarii între noi despre maniera rapidă în care a dispărut acea emisiune".

Ghiţă a negociat cu Vitalie Dobândă

Sebastian Ghiţă, directorul firmei Asesoft, a explicat că semnarea contractului de management dintre Realitatea şi Asesoft a fost făcută în prezenţa lui Vitalie Dobândă, omul de încredere al lui Vîntu şi cel care deţine o cotă din compania Blue Link Communicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media. „Acest contract nu presupune nicio ingerinţă în zona editorială.

Singura noastră componentă importantă este că punem sau nu la dispoziţie resurse financiare în funcţie de felul în care noi credem că vrem să performeze această companie", a declarat Sebastian Ghiţă. Patronul Asesoft nu pare să dea semne că vrea să renunţe la contractul cu Realitatea, mai ales că a investit 10 milioane de euro în companie, dar pare mai dispus să „elimine" Consiliul de Administraţie, care îi este potrivnic în acest moment. „Suntem un grup de 500 de milioane de euro. Azi suntem cel mai important creditor al grupului Realitatea. Suntem suficient de puternici să putem elimina şi acest Consiliu de Administraţie", a ameninţat Ghiţă.

Enache trece în cealaltă tabără?

În replică la această afirmaţie, Dragoş Nedelcu, vicepreşedintele CA al Realitatea, a declarat că Adunarea Generală a Acţionarilor este singurul organism care poate să schimbe Consiliul de Administraţie. „Domnul Ghiţă poate să ne elimine doar fizic", a subliniat Nedelcu.

În timpul şedinţei, Sorin Enache s-a arătat extrem de jovial cu Sebastian Ghiţă, în ciuda neînţelegerilor, cei doi au râs, au glumit şi la finalul întrunirii au plecat împreună. Este surprinzător având în vedere că Enache a făcut o plângere penală pentru că semnătura sa ar fi fost falsificată pe nişte documente prin care Realitatea renunţa la spaţiile în care se defăşoară. Documentele cu presupusa semnătură falsificată au fost folosite, potrivit unor înregistrări apărute pe internet, chiar de către Sebastian Ghiţă şi de Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft din Consiliul de Administraţie de la Realitatea. 

Consiliul de Administraţie al Realitatea Media ar fi trebuit să aibă ieri o întâlnire pentru a discuta pe tema rezilierii contractului dintre Realitatea şi Asesoft. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă, pentru că cei trei membri ai CA nu au primit raportul de activitate din partea lui Sebastian Ghiţă, a susţinut Sorin Freciu, membru al CA al Realitatea. Totuşi, Ghiţă a declarat pentru Mediafax că Asesoft a trimis raportul de activitate. O nouă şedinţă a fost convocată pe 12 aprilie.

Şedinţa CA, amânată pentru 12 aprilieConsiliul de Administraţie al Realitatea Media ar fi trebuit să aibă ieri o întâlnire pentru a discuta pe tema rezilierii contractului dintre Realitatea şi Asesoft. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă pentru că cei trei membri ai CA nu au primit raportul de activitate din partea lui Sebastian Ghiţă, a susţinut Sorin Freciu, membru al CA al Realitatea. Totuşi, Ghiţă a declarat pentru Mediafax că Asesoft a trimis raportul de activitate. O nouă şedinţă a fost convocată pe 12 aprilie.

"Suntem un grup de 500 de milioane de euro. Azi suntem cel mai important creditor al grupului Realitatea.''
Sebastian Ghiţă
manager Realitatea TV

"Adunarea Generală a Acţionarilor este cea care poate să schimbe CA. Domnul Ghiţă poate să ne elimine doar fizic.''
Dragoş Nedelcu
vicepreşedinte CA Realitatea

Vîntu schimbă strategia

Omul de afaceri nu mai este la fel de vehement împotriva lui Sebastian Ghiţă. După ce duminică seara a declarat că Ghiţă nu va mai fi manager la Realitatea, acesta a avut un discurs mai liniştit luni seara când a intrat în direct la emisiunea „Evenimentul zilei" de la B1 TV.

Acesta a precizat că a „încercat să administreze o relaţie tensionată dintre management şi Consiliul de Administraţie", subliniind că fiecare tabără a făcut greşelile ei. Întrebat cum va finanţa Realitatea TV, în cazul în care va rezilia contractul de management cu compania Asesoft, Vîntu a răspuns că va recurge, probabil, la copiii săi, ăentru a vinde proprietăţi ale familiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite