Gianina Corondan, Elise Stan şi Sanda Vişan, între angajaţii TVR concediaţi de la 1 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Cezar Ion şi Horia Romanescu se numără printre angajaţii TVR care vor fi concediaţi de la 1 februarie, după cum au declarat, pentru agenţia Mediafax, surse din Televiziunea Română.

O listă cu salariaţii TVR care urmează să fie preavizaţi în vederea concedierii colective a fost publicată, luni seară, pe pagina de intranet a TVR.

Lista cuprinde 627 de nume, între care se regăsesc Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu.

Situaţiile unora dintre persoanele care se află pe această listă sunt însă diferite. Astfel, unii dintre angajaţi au participat doar la unele dintre cele trei etape de evaluare (depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu). 

În această situaţie se aflã Elise Stan, care, pe 11 decembrie 2012 - când pe pagina de intranet a TVR au fost publicate rezultatele finale ale selecţiei de personal - a confirmat, pentru Mediafax, faptul că nu s-a prezentat la toate cele trei etape de evaluare impuse în cadrul procesului de selecţie a angajaţilor din TVR. 

„Eu am depus doar memoriul de activitate. Nu m-am prezentat la testul grilă şi la interviu. Am discutat cu sindicatele (din TVR, n.r.) şi a fost luată decizia ca persoanele care au mai puţin de un an până la pensie să nu se prezinte la acest concurs. Totuşi, am prezentat un memoriu de activitate“, a declarat atunci Elise Stan. Ea a precizat că va ieşi la pensie pe 1 martie 2013. „Este bine că au gândit aşa, pentru că, în caz contrar, aş fi ocupat locul unui tânăr până pe 1 martie, mai ales că nu cred că mi s-ar fi prelungit contractul după această dată, în situaţia de colaps financiar în care se află Televiziunea Română“, a mai spus Elise Stan.

Pe de altă parte, alţi angajaţi ai TVR, care se regăsesc pe lista persoanelor ce vor fi concediate de la 1 februarie, au considerat din start că procedurile nu au fost respectate şi au preferat să nu se prezinte la selecţia de personal. Surse au declarat, pentru Mediafax, că în această situaţie s-ar afla Cezar Ion.

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat, pe 23 ianuarie, punerea în aplicare a noii scheme organizaţionale a instituţiei, care va deveni operaţională de la 1 februarie şi care va conţine 2.450 de locuri de muncă. Atunci, CA a aprobat şi suplimentarea organigramei TVR cu 55 de cazuri sociale (incluse în cele 2.450). Hotărârea de suplimentare a numărului angajaţilor SRTv a fost adoptată cu opt voturi „pentru“ şi cinci „împotrivă“, potrivit unui comunicat al TVR de la momentul respectiv.

 

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite