Gigi Becali vrea să fie eliberat ca să-şi poată întreţine familia şi să finanţeze echipa Steaua. Tribunalul Bucureşti judecă cererea pe 17 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi  Becali FOTO Adevărul

Cererea lui George Becali de întrerupe pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare, pe care acesta a început să o execute pe 20 mai, va fi judecată de Tribunalul Bucureşti pe 17 iunie. Becali vrea în libertate pentru a-şi putea întreţine familia şi pentru a putea finanţa în continuare echipa Steaua Bucureşti.

Avocatul latifundiarului, Bogdan Bărbuceanu, a precizat pentru Mediafax că această cerere a fost depusă pentru ca latifundiarul să-şi poată continua afacerile, să-şi întreţină familia şi să poată finanţa în continuare Clubul Steaua.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti va judeca pe 19 iunie cererea de contopire a pedepselor de câte trei ani de închisoare cu executare primite în dosarul „Valiza” şi în dosarul „Schimbul de terenuri”.

Becali, a fost condamnat definitiv, pe 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”. În acest dosar, patronul Stelei a primit trei ani de închisoare pentru dare de mită în 2006, trei ani de închisoare pentru dare de mită în 2008 şi un an de închisoare pentru fals în înscrisuri. Instanţa a decis contopirea celor trei pedepse, iar Becali trebuie să execute pedeapsa cea mai mare, mai exact trei ani de închisoare cu executare.

De asemenea, pe 20 mai, completul de cinci judecători al Instanţei Supreme l-a trimis pe Becali doi ani după gratii pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Schimbul de terenuri” în care au fost implicaţi şi generalii Dumitru Cioplină şi Victor Babiuc, ambii condamnaţi tot la câte doi ani de închisoare.

La pronunţarea sentinţei de pe 20 mai, judecătorii Curţii Supreme au contopit pedepsele din dosarul „Schimbul de terenuri” şi din dosarul în care latifundiarul din Pipera a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru sechestrarea de persoane, astfel că Becali a primit pedeapsa cea mai mare, trei ani de  închisoare cu executare.

La anunţarea sentinţei din dosarul „Valiza”, magistraţii nu au mai contopit pedepsele din cele trei dosare, astfel că avocaţii lui Becali au depus o cerere la Tribunalul Bucureşti în acest sens.

„Instanţa Supremă nu a făcut reindividualizarea şi contopirea pedepselor lui George Becali, având în vedere că acesta se află deja în închisoare unde execută o pedeapsă de trei ani în dosarul «Schimbul de terenuri». În aceste condiţii, vom cere, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta”, au precizat apărătorii finanţatorului de la Steaua.

Dacă Becali nu cerea contopirea pedepsei dată cu cele precedente, acest lucru l-ar fi făcut oricum instanţa de executare, adică Judecătoria Sectorului 5, pe raza căreia se află penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat latifundiarul.

În ambele situaţii însă există posibilitatea ca instanţa să dispună un spor de pedeapsă, dar această decizie rămâne strict la latitudinea judecătorilor.

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Gigi Becali află pe 19 iunie dacă va sta mai mult de trei ani la închisoare

Cererea de contopire a pedepselor, depusă de avocaţii omului de afaceri George Becali, va fi luată în discuţie pe 19 iunie de către judecătorii Tribunalul Bucureşti. Aceştia vor hotărî atunci dacă este de competenţa lor să judece cererea latifundiarului sau dacă aceasta trebuie trimisă la Judecătoria Sectorului 5, pe raza căruia se află Penitenciarul Rahova, unde Becali îşi ispăşeşte pedeapsa în dosarul „Schimbul de terenuri”.

Dosarul „Valiza“. Procurorul cere patru ani de închisoare pentru Gigi Becali. Instanţa se va pronunţa pe 4 iunie

George Becali a fost adus astăzi, încătuşat, în faţa magistraţilor Curţii Supreme, care au judecat recursul procurorilor anticorupţie în dosarul „Valiza”. În acest dosar, Becali este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri după ce ar fi încercat să le dea jucătorilor de la Universitatea Cluj 1,7 milioane de euro. În faţa instanţei, Becali a recunoscut că a falsificat două contracte de vânzare-cumpărare.

Gigi Becali are o nouă grijă: „Dosarul Valiza“ i-ar putea prelungi pedeapsa cu închisoarea

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare ca urmare a implicării sale în două cazuri, „Dosarul Terenurilor“ şi „Dosarul Sechestrării“. Pentru primul, finanţatorul Stelei a primit doi ani de închisoare cu supendare, însă potrivit legii, aceştia se contopesc cu alţi trei ani de suspendare din cel de-al doilea dosar. În plus, orice nouă condamnare îi poate aduce o nouă pedeapsă, iar pe 27 mai e programat „Dosarul Valiza“.

Verdict în dosarul „Schimbul de terenuri”. Gigi Becali, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc au ajuns după gratii

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Toţi inculpaţii au fost încarceraţi, însă Becali este singurul care s-a predat.

Becali, Babiuc şi Cioflină au fost duşi la Penitenciarul Rahova

Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea decise în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, au fost transferaţi, luni seară, din arestul Poliţiei Capitalei, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bucureşti - Rahova.

Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite