Gigi Becali, audiat la DNA în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar pentru reducerea pedepsei: „Martor am venit, martor am plecat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a beneficiat de reducerea pedepsei în urma publicării unor aşa-zise lucrări ştiinţifice FOTO Inquam Photo
Gigi Becali a beneficiat de reducerea pedepsei în urma publicării unor aşa-zise lucrări ştiinţifice FOTO Inquam Photo

Gigi Becali a fost miercuri la Direcţia Naţioanală Anticorupţie (DNA) unde timp de cinci ore a fost audiat cu privire la cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului. La ieşirea din sediul DNA, latifundiarul din Pipera a declarat că a intrat martor şi a ieşit cu aceeaşi calitate.

UPDATE Gigi Becali a ieşit din sediul DNA în jurul orei 15.40, declarând că a fost audiat în calitate de martor.

„Am fost favorizat. Am dat declaraţii la procuror, nu vă pot spune mai multe. Din punctul meu de vedere, pentru cei ce mă iubesc şi pentru cei care mă urăsc, nu am niciun fel de problemă. Martor am venit, martor am plecat. Se anchetează numai favorizarea ce priveşte funcţionari din ANP (Adminsitraţia Naţională a Penitenciarelor - n.r.). În al doilea rând, am făcut o afirmaţie privind transferul lui Cheşeru, acum 4 ani s-a întâmplat, că oficiul de spălare a banilor să întrebe pentru sumele transferate în străinătate, cum am fost întrebat de sumele de bani din Grecia, aşa am fost întrebat şi de sumele astea”, a spus Becali.

El a precizat că audierea a fost de lungă durată deoarece a vorbti de toate cele cinci cărţi scrise în penitenciar.

„În ce priveşte cărţile pe care eu le-am scris, am fost mai catolici decât Papa. S-au cerut proceduri în plus, în ce priveşte alte puşcării, nu ştiu. Am stat mai mult pentru că am luat fiecare carte în parte şi sunt cinci. Au zis: «domne, mai vii încă o datăă?» şi eu am zis: «domne, le fac pe toate»”, a zis Becali înainte de a pleca de la DNA.

Ancheta DNA vizează cadre universitare care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Ancheta în acest caz a fost începută în ianuarie, după ce DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la suspiciune săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, respectiv pentru ajutorul dat unor condamnaţi pentru corupţie. Anchetatorii susţin că fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat.

„În această modalitate, printre persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni de corupţie se regăsesc condamnaţi care au executat sau urmează să execute cu până la 300 de zile mai puţin decât stabilise instanţa de judecată, exclusiv ca urmare a activităţii infracţionale care face obiectul sesizării din oficiu”, potrivit DNA.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite