Sindicaliştii din ANP cer revocarea liberării lui Becali pentru ameninţări la adresa directoarei de la Jilava. Becali:  „Am jucat table cu ea în puşcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, marţi dimineaţă, că a solicitat conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să ia măsuri în urma ameninţărilor pe care Gigi Becali, aflat în perioada de supraveghere după eliberarea condiţionată, a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava. Sindicaliştii susţin că se impune revocarea liberării condiţionate în cazul patronului FCSB.

UPDATE Becali susţine că ANP se răzbună pe el pentru că a vorbit despre abuzurile din puşcării. ”Vă daţi seama ce oameni conduc instituţiile statului şi o instituţie în care sunt încarceraţi oameni? Oamenii aştia, dacă pot gândi aşa e foarte grav pentru ca acolo sunt oameni care sunt în suferinţă. (...) Puteau să ceară revocarea eliberării dacă făceam o infracţiune. Când ieşi de la puşcărie nu semnezi nicio hârtie cum să mergi pe stradă, ce să mănânci, ce să bei”, a spus omul de afaceri la postul B1 TV.

Becali a dezvăluit şi că în perioada în care a fost închis la Penitenciarul Jilava, obişnuia să joace table cu directoarea penitenciarului. ”O femeie, directoare la Jilava, o cunoşteam, am jucat table cu ea în puşcărie şi o cunoşteam. A vrut să mă ţină la Jiava, când m-a mutat la Poarta Albă că ne plimbăm noi cu şareta, eu cu ea”, a povestit Becali.

”I-am trimis un mesaj şi am întrebat-o de ce distruge oameni, că în loc să îi dea învoire acasă, îi dă pachet şi vizită. «Nu vă gândiţi că va veni judecata lui Dumnezeu şi o să plătiţi atunci nota de plată». Asta e ameninţare? Sunt atât de idiot să o ameninţ prin mesaje şi să las scris? Cereţi mesajele!”, a mai spus Becali.

Întrebat dacă reprezentanţii sindicatului au făcut această solicitare pentru că Becali a ajuns să deranjeze, mai ales că în ultima vreme a avut o serie de declaraţii legate de politică, afaceristul a răspuns: ”Nu îi interesează, sunt oameni prea mici. Ei sunt primitivi şi cred că o să meargă la infinit aceasta torţionare pe care o duc ei în puşcării. I-am făcut plângere şefului ANP, la Parchetul general, plângere de abuz în serviciu, cu acel băiat care s-a sinucis. Şi ei acum vor să contraatace. În mintea lor atât de mică şi de primitivă cred că pot să ceară o revocare a eliberării, cred ei că mă sperie.

E şi o chestie de orgolii. Eu, fostul lor sclav, credeau ei, ajung să le spun nişte lucruri în public pe care nu le-a spus nimeni. De ce nu m-au penalizat atunci? «Puşcăriile sunt nişte enclave care fac parte din teritoriul României şi nu se respectă legea». Am spus asta şi eram în puşcărie. De ce nu m-au sancţionat atunci?”, a mai declarat latifundiarul.

UPDATE Patronul FCSB, George Becali, a declarat referitor la acţiunea sindicatelor din penitenciare care au cerut revocarea eliberării condiţionate, că nu comentează "prostii", menţionând că lui i s-a încheiat termenul pentru liberare condiţionată.

"Uitaţi-vă la lege. Cerem ce vrem în ţara asta, în lumea asta? Să îmi arate în lege unde pot cere asta. Eu nu comentez prostii. Astea-s prostii. La mine s-a terminat termenul pentru liberare condiţionată", a declarat, pentru Mediafax, George Becali.

Solicitarea sindicaliştilor

"Ex-deţinutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali", spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ei susţin că se impune sesizarea instanţei de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea eliberării condiţionate pentru Gigi Becali, dar şi a organelor de urmărire penală pentru infracţiunea de ultraj în formă calificată, "fostul detinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor actiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)".

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Constanţa, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. El a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

De unde a pornit totul

Patronul FCSB a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite