Gigi Becali rămâne la Jilava până când instanţa hotărăşte cât va sta în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea lui Gigi Becali de a fi transferat de la Penitenciarul Jilava la un alt centru de detenţie va fi reanalizată după ce instanţa va hotărî cât va sta acesta în închisoare. Aşa au anunţat miercuri reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Cererea lui Gigi Becali de a fi transferat la un alt penitenciar a fost aprobată de conducerea Penitenciarul Jilava. O comisie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor urmează să analizeze la rândul ei solicitarea latifundiarului şi să decidă dacă acesta primeşte verdict final pozitiv.

Dorinţa latifundiarului de a se muta dintr-un penitenciar în altul vine după ce acesta a fost sancţionat de conducerea de închisorii Jilava după ce ar fi folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii, şi timp de 30 de zile, latifundiarul nu va mai putea participa la activităţile sportive şi culturale.

Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii săi, a precizat că finanţatorul Stelei ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă din cauza relaţiilor „deteriorate” dintre Becali şi conducerea închisorii Jilava.

„Nu ştiu, nu ştiu dacă îl mută. Se pare că da. Nu am detalii şi elemente suficiente ca să spun dacă îl mută. Oricum, relaţiile sale cu conducerea acestui penitenciar sunt destul de deteriorate. Era o comisie de la Ministerul de Justiţie... Păi nu vedeţi ce se întâmplă? Cu sancţiuni, pentru ce să-l sancţioneze? A venit, nu ştiu pentru ce. Probabil că a făcut o cerere să fie mutat, el Gigi. Este posibil să fi făcut. Bine ar fi să fie mutat, pentru toată lumea”, a mai arătat avocatul lui Becali.

Recursul depus de Becali privind sporul de pedeapsă, judecat pe 1 octombrie

Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 1 octombrie recursul depus de Gigi Becali faţă de decizia Tribunalului Bucureşti de a acorda un spor de şase luni la pedeapsa de trei ani primită deja de omul de afaceri. În acest caz, şi procurorii au depus recurs, cerând mărirea pedepsei latifundiarului cu un an.

Sute de cereri de transfer, depuse săptămânal

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Jilava, săptămânal sunt depuse sute de cereri de transfer. Deţinuţii cer să fie mutaţi la altă închisoare din varii motive, cum ar fi apropierea de casă sau de instanţa care îi judecă.

De asemenea, sursa citată susţine că în momentul în care se analizează o cerere de mutare, se ţine cont şi de regimul de detenţie pe care îl execută deţinutul, dar şi de cel al penitenciarului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite