Gigi Neţoiu rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins contestaţia depusă de fostul acţionar de la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins miercuri, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare depusă de Gigi Neţoiu împotriva decizie de condamnare la închisoare primită în dosarul „Transferurilor”.

Decizia de astăzi a instanţei este definitivă şi nu mai poate fi atacată.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Neţoiu au primit câte 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, Mihai Stoica a fost condamnat pe 4 martie în dosarul „Transferurilor” la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. 

Alături de acesta au mai fost condamnaţi şi alţi 7 grei ai fotbalului printre care şi Gheorghe Popescu care a primit 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi spălare de bani. În cazul acestuia, la ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat condamnarea la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

La rândul lui, Jean Pădureanu a primit 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani. Şi pentru Pădureanu acuzarea ceruse pedeapsa cu suspendare. Mihai Stoica a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare, în condiţiile în care ştia că faptele de care era acuzat s-au prescris. În cazul acestuia, instanţa însă a decis înainte să se pronunţe să schimbe încadrarea juridică a faptelor de care managerul general FC Steaua era acuzat, astfel că acesta a fost condamnat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, faptă pentru care pedeapsa nu s-a prescris.

Fostul patron al echipei de fotbal Rapid şi fost vicepremier al României din partea PC, Gheorghe Copos a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Impresarul Victor Becali a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi spălare de bani şi a primit 4 ani şi 8 luni de închisoare, iar fratele său, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Cristian Borcea care a fost găsit vinovat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite