Giurgiu: Uzina Termoelectrica ar putea fi preluată de o firmă românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă din România a cumpărat caietul de sarcini şi a plătit şi o garanţie în vederea participării la procedura de licitaţie pentru vânzarea Uzinei Termoelectrica Giurgiu, a anunţat joi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Potrivit acestuia, tocmai pentru că firma din România a cumpărat caietul de sarcini, s-a decis amânarea procedurii de licitaţie cu o lună, aceasta urmând să fie organizată pe 26 noiembrie.

„Licitaţia va avea loc pe 26 noiembrie, trebuia să fie pe 26 luna aceasta, dar o a treia firmă interesată de pachetul de acţiuni, a cumpărat caietul de sarcini şi a plătit şi o garanţie, solicitând amânarea procedurii de licitaţie. Este vorba despre o firmă din România. Mai sunt două societăţi interesate, din Rusia”, a spus Dumitru Beianu, la finalul unei şedinţe a Consiliului Judeţean.

Edilul judeţean a precizat că din datele pe care le deţine, CET Giurgiu va distribui agent termic în municipiu începând cu 2 noiembrie, însă sunt probleme cu distribuitorul de gaze naturale din municipiul Giurgiu.

„ Combustibilul folosit de CET anul acesta va fi gazul natural, există un contract de furnizare cu o firmă din Mediaş. A acceptat să semnăm fără să solicite vreo garanţie. Avem însă, în continuare, probleme cu unicul distribuitor de gaz Wirom, care solicită garanţie de 20 de miliarde de lei vechi. Ideea este că Wirom se foloseşte de faptul că are monopol în Giurgiu”, a mai spus Beianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a precizat că există încă un proces pe rol privind recuperarea unei garanţii de 1,5 milioane de euro de la firma Mechel, cu care negocierile de privatizare au eşuat anul trecut.

Procedura de privatizare a CET Giurgiu din 26 noiembrie este cea de-a treia şi ultima, conform legii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite