Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Godină, ironic la adresa lui Lucian Bode: „Poliţiştii sunt plătiţi să se lase umiliţi de cei cu funcţii mari în minister şi să aplice sancţiuni doar oamenilor de rând”

14
8 Jul 2021 22:41:04
Autor: Emanuel Neuman
Marian Godină / FOTO Arhivă
Marian Godină / FOTO Arhivă

Marian Godină a ironizat reacţia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în scandalul în care este implicat comisarul de poliţie Christian Ciocan. „Am înţeles că marea dilemă a dumneavoastră e de când se ocupă poliţiştii cu filmatul”, a scris Godină pe Facebook.

„Domnule ministru Bode, v-am citit astăzi declaraţia despre cazul domnului Ciocan. Am înţeles că marea dilemă a dumneavoastră e de când se ocupă poliţiştii cu filmatul. M-am bucurat să observ că aţi extras fix miezul problemei. Indiferent ce a făcut omul ăla, agenţii nu trebuiau să-l filmeze şi să facă publice imaginile, că noi nu d-aia îi plătim. Ei sunt plătiţi să se lase umiliţi de cei cu funcţii mari în minister şi să aplice sancţiuni doar oamenilor de rând”, a scris Marian Godină pe Facebook.
 
Acesta continuă să-l ironizeze pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spunând că acţiunea poliţiştilor care l-au filmat pe comisarul şef Christian Ciocan în timp ce face presiuni asupra poliţiştilor care l-au amendat e perfect justificată.
 
Am mai citit şi că aţi cerut procesul-verbal să îl vedeţi. Foarte bine! Cineva trebuia să facă asta până la urmă. Chiar am văzut poliţişti care nu pun cratima la locul ei, sper să-i prindeţi şi să-i corectaţi rapid. Să nu mai zic de caligrafia unora, un alt aspect pe care sper să-l verificaţi. Aţi putea să verificaţi şi încadrarea juridică, dar mi-e greu să cred că aveţi idee despre cum se completează un proces-verbal. Sper totuşi să fiţi drastic cu cei care au filmat. E inadmisibil. Mai era unu' de avea cameră în maşină şi s-a găsit el să filmeze maşina în care vă aflaţi şi care fusese implicată într-un accident. Şi ăla trebuie găsit şi sancţionat. Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând. Păi ce-i asta? 
 
În mod normal nu aş face precizarea că am fost ironic mai sus, dar ştiindu-vă somnoros, ţin să precizez că nu am vorbit serios. Câteva lămuriri: Poliţiştii au filmat în baza unei legi a avertizorului public, fiind un interes maxim legat de funcţia pe care o ocupă dl Ciocan în MAI, funcţie plătită din banii celor care au vizionat filmările. Dumneavoastră nu aveţi nicio calitate de a solicita acel proces-verbal, mă mir cum de nu v-a zis nimeni până acum, aveţi grijă ce prostii faceţi că poate mai băgaţi şi pe alţii în necazuri”, a mai spus Godină.
 
Acesta îşi încheie postarea spunând că ar ieşi oricând „la un protest al poliţiştilor legat de o astfel de situaţie”.
 
Fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan, a rămas fără permisul auto după ce a fost prins de colegii săi poliţişti că a comis şapte încălcări ale legii. În plus, Ciocan a fost amendat şi cu 6.000 de lei. Potrivit sindicatului poliţiştilor EUROPOL, Ciocan a pătruns pe o stradă unde acţiona indicatorul „Accesul interzis” şi la solicitarea agenţilor a refuzat să se legitimeze.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că nu exclude nicio măsură contra directorului MAI Christian Ciocan, aflat în centrul unui scandal declanşat de o înregistrare video postată de Sindicatul Europol.
 
„Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare. Am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ, într-adevăr puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului”, a spus Lucian Bode.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Utilizator Adevărul
8.07.2021, 22:44:06

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
8.07.2021, 22:50:50

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
8.07.2021, 22:53:05

Comentariu considerat abuziv.

Ludwig
8.07.2021, 22:53:57

Bravo Godina! esti adevarat politist, restul sunt militieni...

+6 (12 voturi)
george 1
8.07.2021, 22:54:09

Godina, stii bine, este un politist demn, care are talent la scris si mai ales nu suporta prostii! Te simti cu musca pe caciula?

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările