Gorghiu, despre denunţul lui Ghiţă: Sunt unii în diverse proceduri judiciare care au un interes în crearea unor diversiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, pentru News.ro, despre denunţul lui Sebastian Ghiţă privind teza de doctorat a Codruţei Kovesi, că ”sunt unii în diverse proceduri judiciare, cu calităţi diverse în dosare penale, care ar putea avea un interes direct în crearea unor diversiuni” şi a precizat că, pe lângă libertatea de exprimare, trebuie să existe şi răspunderea pentru declaraţii.

”Oricine poate sa declare orice în România. Există, după cum vedem, libertatea de exprimare, dar sper să existe şi răspunderea pentru declaraţii”, a spus Gorghiu, despre afirmaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, legate de teza de doctorat a lui Kovesi.

Potrivit copreşedintelui PNL, ”sunt unii în diverse proceduri judiciare, cu calităţi diverse în dosare penale, care ar putea avea un interes direct în crearea unor diversiuni”.

”Vom vedem însă cum evoluează lucrurile, sunt instituţii care se ocupă cu genul acesta de analize. Mai mult de atât nu doresc să comentez pe acest subiect”, a menţionat Alina Gorghiu.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, pe când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis, marţi seară, printr-un comunicat de presă, că nu a plagiat în teza de doctorat şi că lucrarea îi aparţine în totalitate, precizând că procurorii au obligaţia de a verifica autodenunţul lui Sebastian Ghiţă.

"În situaţia în care este depusă o sesizare de orice natură (denunţ, autodenunţ, plângere), este obligaţia procurorilor să verifice şi să clarifice, în raport cu prevederile legii, toate aspectele sesizate şi să dispună măsurile legale. Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal, ţin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparţine în totalitate şi că nu am plagiat. De altfel, acest lucru l-am susţinut de la prima apariţie, încă din anul 2012, în spaţiul public a afirmaţiilor denigratoare de acest tip", spune procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un comunicat de presă postat pe site-ul DNA, după ce deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi la sediul Parchetului General, susţinând că depune un autodenunţ în care arată că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat şi au măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite